ULLITS: I foråret 2018 var det nødvendigt at flytte vandkunsten og siddebænken i skolegården på Ullits Skole

for at give plads til en udvidelse af den nyetablerede vuggestue i Ullits.

DSC2521
DSC2526
DSC2511
DSC25081
DSC2548
DSC25101
DSC2530
DSC2535
DSC2550
DSC2542
DSC2553

Her til eftermiddag blev kunstværket genindviet på behørig vis på sin nye placering. Desuden blev der også officielt underskrevet et dokument, der sikrer at de ni kunstværker Ullits Skole råder over forbliver på skolen eller i byen femover.


Alle elever på Ullits Skole deltog naturligvis i genindvielsen i torsdags med flag. Desuden stod 4. klasse, der her ses med kokkehuer på hovederne for lidt mundgodt efter genindvielsen

Søren Byrjalsen stod for genindvielsestalen. Han sagde at Ullits Skole som blev opført i 1961 altid har været et samlingspunkt for egnen. De gode minder er med til at sætte skolens rammer og værdier. Kunstværket Solpigen var skolens første kunstværk. Det stod placeret hvor vandkunsten nu i dag er blevet placeret. Omrokeringen skyldes at Solpigen i 2008 blev stjålet, men siden er blevet genskabt og nu placeret indendørs. Vandkunsten stod ved Børnehuset og forhindrede en udvidelse af Børnehuset med en Vuggestue. Ullits Skole udvikler sig og følger med tiden og det gør kunstværkerne også. Men kunstværkerne flytter ikke fra byen eller skolens område, det har vi netop lavet en hensigtserklæring på.  


Gennem tiden, d.v.s. siden Ullits Skoles indvielse i 1961, er der blevet opsat 9 kunstværker på skolen. I torsdags blev der skrevet under på at værker, der er opstillet på Ullits Skole, forbliver på skolen/i lokalområdet nu og i fremtiden. Her er det initiativtager til aftalen og formand for Lokalhistorisk Forening for Ullits og Foulum, Søren Byrjalsen der skriver under. I baggrunden ses Ullits Skoles leder, Bo Strand.              

 

e-max.it: your social media marketing partner