Turistforening har fået ”ro på bagsmækken”

FARSØ: 2018 var igen et år med nye tiltag og forandringer i Farsø Egnens Turistforening, der også går under navnet Visit Farsø.

Forhåbentligt falder der nu lidt ro over foreningens fortsatte kurs, lød det fra formand Per B. Frederiksen ved foreningens generalforsamling i aftes.  

De indsatsområder som var planlagt for 2017 blev gennemført i 2018, såsom nye markedsføringsmetoder, self-service, omkostningstrimning, velkomstmapper og samarbejde med andre for større eksponering. 

Specifikt kunne Per B. Frederiksen nævne: Nedlæggelse af turistbureau og fraflytning fra Torvet 1. Til erstatning for turistbureauet blev der oprettet en ubemandet turistinfo i Farsø Rådhuscenter ved siden af ”Den Gode Smag”.  

I Hvalpsund har turistforeningen været behjælpelig med strukturering af Den Frivillige Turistgruppes organisation med valg af en lille bestyrelse på 3, hvor formanden for VisitFarsø er menigt medlem. Omvendt er formand for turistgruppen, Leif Jensen blevet valgt ind i VisitFarsøs bestyrelse, så nu er ”ægtskabet” fuldbyrdet og der trækkes på samme hammel. 

Turistforeningen har Inviteret VisitVesthimmerland til samarbejde om uddeling af ca. 6.000 velkomstposer, hvoraf de ca. 2.000 alene er uddelt/taget i Rådhuscentret i Farsø. 

Det tættere samarbejde med ”Den Frivillige Turistgruppe i Hvalpsund” har også betydet indretning af Info-hytten med det tidligere inventar fra turistbureauet på Torvet. Desuden er der implementeret VisitVesthimmerlands brochurekoncept og opsat ”VisitFarsø”-skilt på hytten. Desuden er der opsat en internet-station med printer og der bliver betalt løn for bemanding, de dage, hvor de frivillige ikke kan. 

Informationer om VisitFarsø kører under Farsø-afsnittet på VisitVesthimmerlands hovedside, og her har der aldrig været flere besøgende end i 2018. 

Turistforeningens regnskab viser en total ”turnaround” på økonomien fra flere års underskud til et markant og tilfredsstillende overskud i 2018. Dette overskud skal bruges til konsolidering og i et vist omfang til at støtte turistfremmende tiltag i Farsø og omegn.

2019 er startet op med intro og indtegning af indhold til velkomstposerne sammen med Visit Vesthimmerland. 

I Hvalpsund er turistsæson 2019 planlagt med åbning af infohytten midt i juni, hvor den frivillige turistgruppe samtidig kan fejre 25 års jubilæum.

 

 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: