GEDSTED: I dag er en glædens dag i Gedsted. Ja, det har det faktisk været siden sidste tirsdag, hvor Balling & Omegns Brugsforening på Salling gav det bud der skulle til for, at Gedsted borgerne kan få sin dagligvarebutik tilbage.

Den seneste halvanden måneds tid har Gedsted borgerne ellers måttet gå med en uvished om de var ”købt eller solgt”. 

Årsagen var, at Coop som står bag Dagli’ Brugsen, strammede op og ville have sikkerhed for deres varelager i Gedsted og udbad sig forudbetaling for alle nye leverancer. De bad derfor den lokale Gedsted Brugsforening om at stå inde for varelageret økonomisk som beløb sig til over kr. 500.000. Det kunne brugsforeningen ikke, og den valgte derfor - efter at alle muligheder var udtømt, at lade butikken gå konkurs. 

Balling bød ind
Heldigvis lod Gedsted Brugsforenings bestyrelse sig ikke slå ud af beslutningen – man kæmpede videre og arbejdede i kulissen for at få en anden brugsforening til at byde ind på Gedsted.
 

Balling & Omegns Brugsforening  - som driver Dagli Brugsen i Balling og Oddense på Salling, bød ind på varelageret i Gedsted og dermed en genåbning af Dagli Brugsen i Gedsted.  

Daniel Hovgaard Nielsen, der indtil nu har været souchef i Balling, bliver nu ny uddeler i Gedsted.  

Han fortæller: - Balling er landets tredje største dagligvarebrugs, der årligt omsætter for 33. mio. Vi har efter stor succes med afdelingen i Oddense, der omsætter for ca. 10. mio. kr., haft ønsket om at udvide med endnu en afdeling.  

Da vi hørte om at der var brug for hjælp i Gedsted, som har ca. 300 indbyggere mere end Oddense, var vi interesseret. Vi har en forventning om at kunne omsætte for kr. 12. mio. i år – og om Gedsted borgerne vil 13. mio. kr. i 2020, fortæller Daniel Hovgaard Nielsen. 

Ny uddeler kender Gedsted godt
Gedsteds nye uddeler er privat bosat i Klejtrup ved Hobro. Han er derfor bekendt med Gedsted og får sågar kortere afstand til arbejdet, som kan være en fordel med de forholdsvis lange åbningstider en Dagli Brugs har.  

Får god hjælp fra lokal ildsjæl
Men heldigvis får han god hjælp for han har netop ansat Jette Djørup Sørensen, som er nu nedlagte Gedsted Brugsforenings tidligere formand.  

- Hun er en ildsjæl. Hun og den øvrige bestyrelse har knoklet for at bevare brugsen i Gedsted. Det er sådan en medarbejder jeg har brug for.  

Jette Djørup Sørensen har tidligere arbejdet i dagligvarebutik, men har de seneste 13 år været kommunal dagplejer i Gedsted.  

Husk at handle lokalt
- Det der nu er vigtigt for mig er, at Gedsted borgerne husker på den seneste halvanden måneds tid uden dagligvarebutik og hvor vigtig det er at man altid husker at handle lokalt, siger Daniel Hovgaard Nielsen og fortsætter:  

-Jeg vil gøre alt for at udvalget og sortimentet bliver afstemt til Gedsted. På den måde kan vi fællesskab – mange år frem i tiden sikre at Gedsted har sin egen dagligvarebutik.  

Rykket rundt i lokalerne
Når Dagli Brugsen genåbner i dag onsdag vil kunderne bemærke at der rykket rundt i lokalerne.
 

-Det har gjort butikken mere åben og den synes større, siger Daniel Hovgaard Nielsen, der er meget taknemlig for de mange frivillige kræfter i byen, der har været med til at gøre det muligt at brugsen allerede kan genåbne i dag – kun en uge efter den har fået ny ejer. 

 

e-max.it: your social media marketing partner