HVALPSUND: Den 300 år gamle Herregården Hessel slår i denne weekend igen dørene op til

en stemningsfuld og hyggelig juleweekend for børn og voksne med levende musik, masser af smagsprøver og herlige dufte.

Børn kan vælge at blive klædt ud, hvis de har lyst, som børn i 1800 tallet – så er stemningen lagt!. Højdepunktet er dansen om det smukt pyntede juletræ i storstuen! Sammen med gårdnissen og forældre kan de være med til at skabe hygge og stemning med sang og julemusik, når de danser om træet.

I år vil temaet være Peters Jul med gårdnisser(nogle af dem driller), juletræer, gran og pynt, legetøj, dans om juletræet og alt hvad der hører til julen.

-Vi fortæller historien om jul på en gammel gård omkring år 1900. Men det er også børnenes jul som vi fortæller!  Så hvad er mere gammelt, hyggeligt og har essensen af jul end Peters Jul?, siger museumsleder Bodil Jakobsen og fortsætter:

- Derfor har vi i år valgt Peters Jul som tema i det gamle stuehus. Her er alle versene fra bogen anskueliggjort i hvert rum – hvor vi har brugt teksten og de hyggelige tegninger af Pietro Krohn som udgangspunkt for udstillingen. 

Så kom og oplev julen som den var i 1889 med juletræer, gran og pynt – men også med julemusik og dans omkring juletræet i storstuen, opfordrer Bodil Jakobsen, der sammen med Hessels laug og de mange andre frivillige på Hessel har været i gang længe med at tilrettelægge ”Gammel Jul på Hessel”.  

Man kan glæde sig til smagsprøver og til at opleve stemningen, duften af jul og atmosfæren i de gamle bygninger – og måske finde et par unikke gaver.

Duften fra julebag vil vise næsen frem til det gamle køkken i stuehuset, hvor køkkenpigelauget har smagsprøver af julesmåkager – nogle kan også købes. Ligeledes vil der dufte af hjemmebrygget øl i bryggerset, hvor øllauget arbejder. Her vil der også være mulighed for en smagsprøve, og ved siden af i folkestuen vil Snapselauget sidde og fortælle om forskellige kryddersnapse og give smagsprøver på julesnaps. 

Børnene kan smede i smedjen eller være med hos trædrejerne, hvis der skal laves snurretoppe eller håndtag til sjippetov

I laden er der et børneværksted, hvor man kan være med til at snedkerere et lille juletræ i træ. Børnene kan også lave en lille juledekoration eller støbe et lille lys som i gamle dage.

I laden er der også de hyggeligste juleboder med alskens lækkerier og sjove jule- ting som f.eks. hjemmelavet syltetøj, honning, nisser, strikkede og hæklede ting, læder, børstenbinder, kalenderting, kranse, og meget mere.

 I det gamle køkken i forvalterboligen kan børn lave duftende mandariner med nelliker i, og i det nye køkken vil bageren friste med brød og kager. I skolestuen er man heldig hvis man slipper forbi chokolader og andre lækkerier. På loftet i forvalterboligen er vævestuen og her kan man se fine vævede ting.  

I cafeen kan der købes julelækkerier bl.a. flæskestegsmad, gløgg, æbleskiver m.m. 

Kom og få en hyggelig dag med børn eller børnebørn.

Se annoncen for Jul På Hessel her

 

e-max.it: your social media marketing partner