FARSØ: For 10. gang kunne Lions Club Farsø i dag afsløre Farsø eget julemærke, denne gang med julemotiver tegnet af såvel børn som voksne.

De skete i forbindelse med Galleri 14’s 15 års fødselsdag, som har været Lions Clubs kunstneriske samarbejdspartner omkring julemærket gennem alle 10 år.   

5 årgang på Farsø Skole har under kyndig vejledning af lærer Jeanette Simonsen bidraget med 14 forslag til årets julemærkeark, mens Galleri 14’s kunstnere har bidraget med de voksne bidrag.

Peter Møller fra Lions Club Farsø, sagde således ved afsløringen af årets julemærkeark:

 

-Der skal lyde et stort tillykke til Galleri 14 fra Lions klubben, som vi de sidste ti år har afholdt sammen med afsløringen af årets julemærke. Når det efterhånden er blevet 10 år siden, så er det blevet en tradition. Vi er meget stolte over at galleriets kunstnere i har bakket det op gennem de 10 år der er gået. Galleriet har fremstillet mange smukke forslag til julemærket og stillet det gratis til rådighed - og vel at mærke, uden at vide hvem der vandt konkurrencen. Nu er det som sagt 10. gang og derfor har vi også inviteret nogle børn til at komme med forslag til julemærket.

Jeg vil gerne – for at inspirere jer til at købe julemærket fortælle, at i de 9 år der er gået forud har Lions Club Farsø kunnet aflevere 110.000 kr. til julemærkehjemmet i Hobro på grund af salget og på grund af at I her fra Galleri 14 har været med til at tegne julemærket.
 

Vi blev enige med Galleri 14 om, at nu hvor det var 10 års jubilæum, så skulle der ske noget ekstra. Derfor blev 5. klasserne på Farsø Skole inviteret til at deltage og der skal lyde en stor tak til Jeanette Simonsen fordi hun gik op i det med liv og sjæl, da hun skulle motivere børnene til at tegne julemærker.

Børnene er gået meget op i det og hvert barn har haft en mening om hvordan et julemærke skal se ud. Der er kommet mange motiver frem – både julestjerner over Farsø, julemandens rejse o.s.v Der er rigtig mange gode forslag og I kan se dem alle sammen her i galleriet, hvor de er udstillet.

Der skal også lyde en tak til kunstner Peer Poulsen for vi skulle jo have en professionel dommer. Det kunne jo i sagens natur ikke være en her fra galleriet fordi de er jo også med i konkurrencen.  For vi har nemlig gjort det, at der både er et julemærke fra en kunstner her i galleriet, mens der er hele to julemærker fra børnene i 5. klasse på Farsø Skole.

 

Inden afsløringen af julemærket vil jeg gerne fortælle hvad vi bruger pengene til. Jeg har fortalt at 110.000 kr. går til julemærkehjemmet i Hobro. Vi bruger også penge til andre ting. For mange år siden var det sådan at kommunen betalte lidt til et alkoholfrit diskotek for de unge i hallen, men det gør kommunen ikke længere, men hvem gør så – det Lions Club Farsø!.

Vi har lige afholdt et stor Rus-arrangement for Aalestrup, Vester Hornum og Farsø Skoler i hallen. Det kostede os et sted mellem 20- 30.000 kr. Det er også penge vi får ind. For når I kommer forbi centret engang her i april måned så sælger vi tulipaner og vi sælger tulipaner til virksomhederne. Disse penge er øremærket til brug for misbrugsbekæmpelse her i lokalområdet. Det er vi også stolte over vi kan være med til. Så de penge I lægger hvad enten det er til julemærket, tulipaner eller andre Lions aktiviteter, så bliver brugt meget fornuftigt.
 
 

Vi skal have afsløret julemærket for i år. Og som sagt er der hele tre mærker. Johs. V. Jensens rotunde med en julestjerne over og en nisse foran. Det er malet af Laila Eskedal fra Galleri 14. Jessie fra 5B har malet Stjerner over Farsø. Den lille nisse rejste – han sidder på sin rejsekuffert, er malet af Mia fra 5C  

Børnene blev belønnet med handelsgavekort til butikkerne i Farsø, mens der blev givet vin til Galleri 14 som tak for indsatsen.   

Julemærket kan købes i Galleri 14, hos Bog & Ide Farsø og hos Center Kiosken.

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner