FARSØ: Endnu et år er gået i det populære Galleri 14 i Nørregade i Farsø. 15 års fødselsdagen blev markeret i dag med flere nye udstillere

tale ved borgmester Per Bach Laursen og med Lions Club Farsø lancering af årets julemærke for 10. gang.   

Således var der både fødselsdag og jubilæum at fejre, hvilket betød et fremmøde i et stort tal.   

Medlem af gallerigruppen, Laila Eskedal tog ordet i en velkomst og beskrivelse af hvor Galleri 14 er kommet til efter 15 år.  
 

-Velkommen til Galleri 14 hvor vi i dag fejrer 15 års fødselsdag. Nu er vi blevet 15 år. Vi er blevet teenagere, rebelsk og fræk. Vi ved næsten ikke hvilket ben vi skal stå på. For der sker noget hele tiden i os. Vi farer rundt på 800 m2. Hopper op ad stiger og skifter billeder. Løber op og ned ad trapperne. Skændes og griner og har altid forskellige meninger, altid nye ideer. Vi løber aldrig i ring – vi løber kun fremad. Forstå mig ret. Jeg har lige snakket om galleriet ikke om os der arbejder der. For vi er gamle og trætte og kan næsten ikke gå op ad trapperne. Vi er slidte som gamle klude. Men vi har en teenager vi skal passe godt på, hvilket er både Dorit, Sonja, Marianne og min fornemste opgave. Så vi halter efter så godt vi kan. Og prøver på at udfylde vore mønsterroller. 

Til i dag har vi fået flere nye udstillere som I kan hilse på når I tager en tur rundt i galleriet og kigger på deres forskellige ting. Vi har nyheder i både keramik, mosaik og maleri. I alt er der for tiden 40 kunstnere der udstiller her.
 

For selve fødselsdagstalen stod borgmester Per Bach Laursen, der afslørede at han er uerfaren ud i taler om kunst og det også var første gang han befandt sig i Galleri 14. Men han var imponeret af stedet:  
 

-Man kunne jo næsten fristes til at tro Galleri 14, 14 år - og så var det det!. Men det er det absolut ikke, fordi nu fejrer man 15 års fødselsdag. For Galleri 14 byder på helt særlige kultur- og kunstoplevelser. På udstillingen her i dag kan jeg notere mig at kunsten både er af glas og pil. Der er foto, der er akvareller, der er skulptur og keramik – og smykker, har jeg set.

Og man kan opleve både rutinerede og spirende kunstnere her på stedet. Og det er i sig selv fantastisk i galleriet her - og måske især jer fire piger, har et godt øje for kvalitet og unika kunst. I har øje for det originale og det smukke, men I har også mod til at gå nye veje. Derfor var det også helt naturligt, at Galleri 14 - dengang i foråret i uge 10, begav sig ud på en ny kurs, der hedder ”Kultur og Eventyr”. Her kastede Galleri 14 sig ud i at male byen – altså Farsø, rød og udfordrede andre til at være med til at skabe et fælles kunstværk. Mange tog udfordringen op og sammen skabte I ”den røde tråd”.

Det kræver mod og kreativitet og ikke mindst et stort arbejde at blive ved at finde på nye ideer igennem 15 år. Og det har den kreative kunstner-kvartet Dorit Lykke Buus, Laila Eskedal, Marianne E. Hansen og Sonja Feldt som står bag Galleri 14 i særdeleshed gjort.

Det arbejde vækker begejstring i lokalsamfundet – og når jeg siger lokalsamfundet så mener jeg faktisk hele Vesthimmerland. Både blandt galleriets besøgende - og også hos Farsø Kulturråd, som i år hædrede galleriet ved at tildele det Farsø Kulturråds Nytårspris.
 

Om lidt vil Peter Møller fra Lions Club, Farsø afsløre hele tre julemærker. Det vækker ikke blot begejstring her i lokalet, men det gør det også hos os, der ynder at sende et julekort og i særdeleshed børnene i Hobro på Julemærkehjemmet. 

Jeg vil gerne udtrykke en stor tak for det arbejde I udfører her i galleriet med alle disse flotte kunstoplevelser som vi andre kan opleve her. Og jeg vil gerne ønske jer hjerteligt tillykke med fødselsdagen, lød det fra borgmester Per Bach Laursen.

e-max.it: your social media marketing partner