VESTHIMMERLAND: Som borger har man altid været velkommen til at overvære byrådsmøderne i byrådssalen.

Det er der ikke mange der gør, med undtagelse af når en højpolitisk varm kartoffel er til afstemning i byrådssalen. 

At der ikke er flere borgere der interesserer sig for det lokalpolitikerne beslutter kan der være flere årsager til. 

Men nu bliver der gjort et ihærdigt forsøg. Ved starten af året blev der nedsat et såkaldt "§ 17, stk. 4-udvalg", som bedre er kendt som et Borgerinddragelsesudvalg.  

Med politiker Lars Andresen, Hvalpsund(V) som formand, har man gennem et borgermøde og at møde borgerne der hvor de er, fået stukket op til flere forslag i hånden til hvordan man kan inddrage borgerne - og ikke mindst få borgerne til at interessere sig noget mere for sin egen kommune.  

På det seneste møde i Byrådet fremlagde Lars Andresen 10 forslag fra borgerne til implementering. De gratis tiltag såsom uformelle møder med borgere blev straks klappet af til gennemførelse, mens de øvrige forslag såsom ”borgerdrevne forslag” og et ”samskabelseskontor” er op til det kommende års budgetforlig - og altså først potentielt til gennemførelse i 2020. 

Men særligt et forslag omkring live-streaming fra Byrådsmøderne lod politikerne ikke sidde overhørig. Ved et lille greb i kommunekassen på kr. 120.000 kan udstyret nemlig allerede indkøbes i år således at de direkte transmissioner på web eller facebook kan starte i det nye år - gerne det første byrådsmøde i januar.  

Livestreamingen af de ca. 10 byrådsmøder årligt beløber sig til 126.000. Antallet af følgere – altså borgere, vil vise om pengene er givet godt ud, så derfor er der i første omgang tale om en prøveperiode på 1 år.

 

e-max.it: your social media marketing partner