FARSØ: Det er i år 10 år siden at ideen med at lade kunstnerne fra Galleri 14 i Farsø komme med forslag til årets julemærke.

Opgaven fra Lions lød på, at det skulle være et motiv der symboliserede den typiske Danske ”hygge” jul.  

-Og når vi ser tilbage på de foregående 9 år har kunstnerne fanget denne stemning i de forslag der er blevet valgt til det pågældende års motiv, fortæller Peter Møller fra Lions Club Farsø og fortsætter: 

I anledning af at det i år er 10. gang for julemærket har vi inviteret 5. klasser fra Farsø skole til at deltage og komme med tegninger til årets mærke, på lige fod med kunstnerne fra Galleri 14.  

Under ledelse af lærer Jeanette Simonsen har 5 klasserne leveret 14 fantastiske værker til årets julemærke. Så det var svært at vælge. Derfor blev der inviteret en kunstner udefra som dommer ved udvælgelsen, og det blev den meget kendte maler fra Aars, Peer Poulsen der sagde ja til den udfordring. Han skulle både vælge motiv fra de lokale kunstnere og fra 5. klasserne, og det var egentlig meningen, at udvælgelsen skulle ende ud med to motiver, eet fra Galleri 14 og eet fra skolen, men Per Poulsen, syntes der var så mange gode forslag blandt børnenes forslag at der skulle vælges 2, og sådan blev det!. Så i år er der hele tre motiver på arket. 

Gennem de foregående 9 år har Lions klubben i Farsø kunnet aflevere over kr. 100.000,- til Julemærkehjemmet i Hobro, som virkelig har brug for private donationer.

-Så vi håber, at borgerne i Farsø tager godt imod håndbold børnene fra Farsø KFUM HK når de kommer rundt for at sælge julemærket til private, opfordrer Peter Møller.
 

Julemærket bliver afsløret ved en festlighed i Galleri 14 lørdag i forbindelse med Galleriets fødselsdags arrangement.

Se annoncen for galleriets fødselsdags arrangement her

 

 

e-max.it: your social media marketing partner