HVALPSUND: - Når folk ser et sejlskib på vandet, tænker mange, ”hvor må det være fantastisk” og det er det, 

fortæller Dan Cort Jørgensen, næstformand og leder af sejlerskolen i Nautilus-Hvalpsund.  

Bådmarkedet er kommet ud af krisen og i år fortæller bådforhandlere om rekord stort salg af både. Gode brugte både fås i dag fra 30-40.000 kr. og opefter. Det er typisk de voksne fra 35-40 år og opefter, der køber båd.  

-Det har vi også kunnet mærke i Nautilus-Hvalpsund, hvor tilgangen af bl.a. sejlere de seneste år har været massiv. Men det er ikke nok at købe en båd, starte motoren eller hive sejlet op og sejle ud af havnen. For at få den fantastiske oplevelse, som mange drømmer om, er det bedst, man lærer at sejle. Det giver sikkerhed og tryghed, lyder det videre fra Dan Cort Jørgensen.  

Men man behøver ikke have en båd, for at komme ud at sejle. På sejlerskolen i Hvalpsund stiller instruktører både deres både og erfaring til rådighed. 

Kørekort til båd
Succesen begyndte for flere år siden med, at Nautilus-Hvalpsund lavede en egentlig sejlerskole, hvor man helt lavpraktisk lærer at sejle en båd. Senere udvidede klubben med undervisning til duelighedsprøve. Der er tale om både den teoretiske og praktiske prøve til duelighed. Populært sagt er der tale om et ”kørekort” til båd.  

I vinteren 2017/18 deltog og bestod 20 deltagere. Ole Wang, som står for undervisningen, er selv en erfaren underviser og sejler.  

-Ole Wangs undervisning er i øjenhøjde med os deltagere, fortæller Jacob Kjær Larsen, der deltog i undervisningen sidste vinter, og fortsætter, Ole er tålmodig, er så godt inde i sit stof, at han kan forklare det på mange måder og han ved lige præcis, hvornår noget er vigtigt.  

Hver mandag i foråret trænede deltagerne så til den praktiske prøve. Her var flere erfarne instruktører med til at undervise og alle bestod.  

Den succes følges der op på med at udbyde duelighedsundervisning igen i denne vinter. Undervisningen begynder i midten af november, og der er altid plads til en til, eneste krav er at man er medlem af Nautilus-Hvalpsund. Undervisningen er gratis, men man skal selv betale for undervisnings-materiale fx bøger, søkort mv. 

-Duelighedsundervisningen og sejlerskolen er også det perfekte sted at lære klubben og de andre sejlere at kende. Vi lægger meget vægt på det sociale bl.a. slutter vi aftenerne på sejlerskolen med at evaluerer sejladsen over en kop kaffe og kage, fortæller Dan Cort Jørgensen. 

Så det er ikke så underligt, at Nautilus-Hvalpsund og sejlerskolen i år blev nomineret til Dansk Sejlunions klubudviklerpris.

 

e-max.it: your social media marketing partner