FARSØ: Farsøs butikker sætter i de kommende dage fokus på årstiden med gode tilbud – blandet med en god portion indendørs efterårshygge. 

I Farsø Rådhuscenter inviteres der til Æblefest og allerede ved indgangene til centret vil man blive mødt af dekorative æbler for at komme i den rette stemning.

Og man skal da heller ikke længere end til Centertorvet for at se, at æbler og andre af årstidens frugter virkelig har indtaget Farsø Rådhuscenter.

1000 kg GRATIS æbler og pærer
I morgen torsdag vil i alt 1.000 kg æbler og pærer blive udleveret gratis til kunderne. Æblerne og pærerne, som ellers ankommer til Farsø Rådhuscenter i store kasser, bliver for en nemheds skyld pakket i portionsposer til kunderne, således at poserne kan udleveres på Centertorvet fra kl. 14.00.

Æblerne kommer fra Brovejens Frugtplantage i Korsø, som er beliggende mellem Simested og Hvilsom. Frugtavler Finn Brix-Mikkelsen har 15 forskellige sorter æbler med forskellige modningstidspunkter – og hertil en del pæresorter også. Plantagen er af en meget betragtelig størrelse, nemlig fordelt på 23.000 træer og 9 ha.   

Sæsonens allerførste æbler var allerede spiseklare fra midten af august, mens de sene sorter lige netop nu er ved at blive plukket ned af træerne.

De æbler som udleveres gratis til kunderne torsdag eftermiddag er af sorten Rød Aroma, der er kendt som et godt spiseæble med ekstra kraft og syrlighed og som fås fra sidst i september til sidst i oktober. Med i æbleposen kommer også pærer, nærmere bestemt de populære Clara Friis pærer. 

Pres din egen most
Fredag vil Brovejens Frugtplantage selv være på plads på Centertorvet med salg af sprøde og saftige æbler af bl.a. sorterne Gråsten, Ingrid Marie og Rød Aroma.

-Det er de røde æblesorter – syrlig-søde og saftige som folk vil have, siger Finn Brix-Mikkelsen. Desuden er æblerne sunde og ikke oversprøjtet med pesticider, som de æbler der kommer fra udlandet.      

Ud over æbler vil Brovejens Frugtplantage også sælge koldpresset æblemost, honning og Clara Friis pærer – naturligvis også fra egen plantage.

På Centertorvet finder man også foreningen Levendegørelse Vesterbølle, der har medbragt sin æblerasper og æblepresser, således at man kan få sine egne æbler presset på gammeldags vis. Æblerne skal blot være skyllet og klar til brug hjemmefra – og desuden skal man huske at medbringe beholdere til den friskpressede most. 

Man kan dog også få most fra de æbler Finn Brix-Mikkelsen har medbragt til Centertorvet, og som vil blive presset på stedet.  

- Den pressede æblemost kan enten drikkes direkte, opbevares et par dage i køleskabet eller fryses i plastflasker, siger Finn Brix-Mikkelsen og tilføjer, at den friskpressede æblemost er en ren vitaminbombe.     

Æbler som ingrediens
På Centertorvet vil der også være en duft af nybagte æbleskiver, som der uddeles smagsprøver på. Og det er naturligvis den rigtige slags med et rigtigt stykke æble indeni.
For æbleskivebagningen har Farsø Rådhuscenter allieret sig med de tidligere butiksindehavere Jens Peder og Pylle Harbo.  

Fredag eftermiddag vil det også være muligt at købe en lækker æbletærte til kun kr. 20,- med hjem til aftenskaffen. Tærterne er bagt af Farsø Bageri og der vil kun være et begrænset antal. 

Lørdag aflægger to populære laug fra Herregården Hessel Centertorvet et visit. Snapselauget byder naturligvis på smagsprøver af æblesnaps, men også andre smagsfulde dråber. Køkkenpigelauget byder på en varmende kop æblesuppe med flødeskum ovenpå, lavet helt efter den originale opskrift. Suppen vil blive lavet på stedet – lige fra skrælning af æblerne, tilberedning og servering. Så mon ikke man får et par gode husmoderråd med også.   

Alle tre dage kan man også smage andre lækkeriet med æbler som hovedingrediens såsom æbleflæsk, æbletærte, æbleskiver og gammeldaws æblekage, som sælges fra den Den Gode Smag og kan indtages på Centertorvet.    

Tilbud med bid i
Men ikke at forglemme, så er der også æblefest i butikkerne – og det er med bid i!, lyder fra butikkerne med henvisning til mange gode tilbud, som bl.a. fremgår af æble avisen.   

Tilbuddene gælder mange af de aktuelle varer lige nu, hvor vi går en koldere årstid i møde, ligesom de første julegaveindkøb er nært forestående.     

Så tag bare hele familien med de kommende tre dage og benyt jer af de gode tilbud ved æblefesten i Farsø. 

LÆS ÆBLEFEST AVISEN HER

 

 

e-max.it: your social media marketing partner