GEDSTED: For 50 år siden, nærmere bestemt 18.oktober 1968 startede Knud Rohde Nielsen, Gedsted sin karriere som helikopterpilot med helikopterservice.

Servicen bestod i ledningsinspektion af højspændingsmaster fra helikopter. Det var på det tidspunkt helt nyt i Danmark. Det var udtænkt af Knud Rohde Nielsen som var el-installatør.

Han kunne se fordelen i at inspicere fra luften frem for fra jorden.

Knud Rohde Nielsen købte sin helikopter i Sverige til prisen af kr. 525.000. I denne pris var også 36 timer til at tage flyvecertifikat.  

Helikopteren blev leveret i Viborg. De efterfølgende 4,5 fløj han over hele landet. Han fløj ud fra Tange, hvor han boede på det tidspunkt.

Ud over inspektioner bestod helikopteropgaverne også at persontransport og varetransport til virksomheder.

Med alle disse opgaver var helikopteren tjent ind på blot to år.     

Han solgte derefter helikopteren til et firma som fløj videre. 

I stedet gik Knud Rohde i gang med at udvikle ting som kan kobles på en helikopter.

Heriblandt thermografi, som gjorde fejlfinding på højspændningsledninger endnu mere præcis. Det virkede og blev brugt i flere forbindelser. Han købte det dyre udstyr og tjente det hurtigt ind igen med de mange opgaver.    

Thermografi kameraer findes i dag på helikoptere som bruges til eftersøgningsopgaver, så på den måde var Erik Rohde forud med teknologien.     

I 2003 flyttede Knud Rohde og hans kone fra Tange til Gedsted. De havde i forvejen et sommerhus i Hvalpsund og var begejstrede for området ved Limfjorden. Egentlig ville de bo i sommerhuset men det kunne ikke lade sig gøre. Derfor blev huset i Gedsted købt og renoveret. Parret flyttede ind i 2004.   

Knud Rohde Nielsen fik megen frihed og tænkte tilbage til gamle dage. Det var herigennem han fik ideen til Heliporten i Gedsted. Han tog kontakt til Stephan Erlandsen fra Herning Helicopters.

Ideen bag var at erhvervslivet skal have lettere og hurtigere ved at komme fra A til B, heri indgår at man på et frit areal på blot 120m2 kan lande med en helikopter.

Derfor præsenterede Knud Rohde Nielsen sit projekt overfor befolkningen på 800 borgere i Gedsted i 2017. Det vakte vild begejstring at helikopteren landede på skolens legeplads. Som bekendt blev Gedsted Heliport anlagt på Gedsted Stadion, som er funktionel og med cafeteria. Heliporten bliver brugt af og til og den blev indviet 12. juli 2017 med flyveture og stor opmærksomhed. Gedsted kom dermed på landkortet. Gedsted kan nu anvendes til taxaflyving som der er interesse for i Vesthimmerland.

På den baggrund blev han også opfodret til at stå spidsen for en heliport i Viborg, som blev indviet så sent som sidste mandag den 15. oktober 2018.

Det var nærliggende med denne dato, som faldt tæt på startdatoen for 50 år siden, som netop også startede i Viborg.          

 

e-max.it: your social media marketing partner