VESTERBØLLE: På alle landets efterskoler var der i dag mulighed for at se, hvad efterskolelivet har at tilbyde de unge mennesker

Der ligger en stor opgave i at få præsenteret efterskolerne og på Vesterbølle Efterskole blev alle sejl da også sat ind for at give de besøgende en god oplevelse.

Det betød, at alle medarbejdere, elever og endda tidligere elever hjalp til for, at man som besøgende kunne få indblik i såvel undervisning, rejser, efterskolens faciliteter som i de mange valgfag.

-Vi gør meget ud af rundvisningerne, hvor elever og tidligere elever fortæller om efterskolen i de unges øjenhøjde, og det fungerer rigtig godt, fortæller forstander Martin Diget Aamann. Eleverne fortæller også om alt det, som ikke er så håndgribeligt, eksempelvis hvordan oplevelsen af at gå på efterskole har udviklet dem, om fællesskabet og om de nære venskaber, som de tager med sig videre.

Efter rundvisningen fik man en samtale med en ansat, hvor der var plads til at få afklaret spørgsmål om bl.a. det faglige niveau og indhold samt den økonomiske del af et efterskoleophold.

Man ved af erfaring på den lille efterskole, som har plads til 92 elever, at der kan forventes et stort antal besøgende, og der er run på hele dagen. Antallet af besøg ramte samme niveau som de seneste par år.

Der er fuldt booket op med elever i indeværende skoleår, og der er tradition for, at der er rift om pladserne. Indtil videre er der stadig mulighed for at blive elev på Vesterbølle Efterskole til næste skoleår, men opfordringen lyder generelt, at man ikke skal vente for længe, hvis man sikre sig en plads uanset efterskole.


Det var muligt at få et indblik i efterskolens linjer – her e-sport.

 

e-max.it: your social media marketing partner