HVALPSUND: Atter i år har ikonografer sat hinanden stævne til et male/skrive fællesskab i Hvalpsund Sognehus. Gruppen er startet, og fortsætter i denne uge.

Sognehuset danner rammen, og er således i to uger omdannet til et arbejdende værksted, hvor træplader, bladguld, æggeblommer, eddike, hvidløg, farvepigmenter og små fine mår- og egernhårspensler gerne skal resultere i nogle smukke ikoner.

Ikonerne maler/skriver dog ikke sig selv. Det er erfarne folk som har malet i flere år, der har sat hinanden stævne i den fælles og krævende interesse. Det er et håndværk der fordrer stor præcision lige fra start, hvor motivet ridses på pladen, den efterfølgende maleproces og indtil man slutter af med inskription/skrift og overfladebehandling.

Motiverne vil være valgfrie, og nogle vil måske færdiggøre tidligere arbejder, mens en spændende restaureringsopgave af en gammel Græsk ikon vil finde sted.

Alle 7 har glædet sig meget til gensynet med hinanden og Hvalpsund. Det er efterhånden 4. gang Sognehuset lægger lokaler til.

-Det er et fantastisk hus til formålet, da lysindfaldet gennem de store ruder virker helt perfekt, lyder det fra initiativtager til ikontræffet, ikonograf Alice Skals fra Hvalpsund.

Ikonograferne byder gerne interesserede indenfor, og på næste onsdag aften vil der være mulighed for at opleve det arbejdende værksted med forklaring, evt. et lille foredrag om hvordan man fremstiller en ikon

e-max.it: your social media marketing partner