STRANDBY: I aften tages der fat på fire dage med Idrætsuge og byfest i Strandby.

Bag Idrætsugen står Strandby IF og Strandby Borgerforening, der ud over flere former for idræt og konkurrencer for alle aldre - også byder på byfest hygge og sammenkomst for borgerne i og omkring Strandby.  

En dag mindre
I forhold til de forrige år, bliver der dog i år en dag mindre med Idrætsuge, idet der først lægges ud i aften - onsdag.  

-Da ungdomsturneringen i fodbold er udgået, så har vi valgt at koncentrere Idrætsugen på en dag mindre men med et større program, fortæller Stine Dinesen, der er årets koordinator for Idrætsugen og påpeger at man er oppe mod både fodboldbørnenes Vildbjerg Cup og ikke mindst andre byfester i nærområdet, som man udveksler både fodboldhold og praktiske hjælpere med.

Dyster mod omegnsklubberne
Men ikke desto mindre er det alligevel lykkedes at arrangere et par spændende træningskampe med omegnsklubberne på Beach Town Arena, som Strandby borgerne ynder at benævne Strandby Stadion.  

I aften indgår Strandby IF’s serie 5 hold i en lille turnering mod Vegger og Vester Hornum. Også Strandby IF’s damer kridter fodboldstøvlerne til en træningskamp mod Valsgaard i aften.  

Seværdige opvisningskampe

På fredag har Strandby IF’s serie 3 hold arrangeret en showkamp på grønsværen. 

Også lørdag vil der være noget at kigge på fra sidelinjen, hvis man da ikke lige selv er deltager. Her er der tale om familiefodbold.

– Vi håber på at komme op på 6-8 hold, oplyser Stine Dinesen, der ser frem til at modtage de sidste tilmeldinger til turneringen, hvor alle spiller mod alle.
 

Sidste år blev det Mikkel Pedersen-klanen der blev vinder af Familiefodboldturneringen.
 

Som en fast del af Idrætsugens program hører også en opvisningskamp med Ankers Stjerner lørdag eftermiddag. Det er Anker Østergård der står bag ”very-old-boys” holdet med spillere fra 50 til 70 år. Holdet - som egentlig er to hold og som spiller imod hinanden, er ikke kun på banen i forbindelse med Idrætsugen, men holder rent faktisk konditionen og fodboldspillet ved lige hele sommeren igennem, hvor der trænes på banerne i Strandby.
 

Dyst – ren underholdning 
Ingen Idrætsuge – uden en god dyst. Og ingen dyst i Strandby uden at Bjarne Pedersen og Helle Bak har udtænkt de spøjse discipliner.
 

Og som sædvanlig er der lidt hemmelighedskræmmeri om hvem deltagere er og hvad de bliver udsat for. Men det kan afsløres at der er hentet inspiration fra tv. Og der er ingen tvivl om at det bliver sjovt og grinagtigt, som der er tradition for.  
 

Skydning og cykelringridning
Også andre dyster har fået plads på programmet torsdag aften, nærmere bestemt skydning af balloner med luftgevær, som også fortsætter fredag aften.

 

-Den populære dyst har holdt pause i et par år, men nu har et par herrer meldt sig på banen til at stå for den, fortæller Stine Dinesen, så nu er den med igen, som helt sikkert vil glæde det voksne publikum.

For børn og barnelige sjæle er der også en nyhed på programmet torsdag aften, nemlig cykelringridning, og det kræver som bekendt kun at man medbringer sin cykel, så kan man være med. Og der vil naturligvis være præmie til vinderne oplyser Stine Dinesen.  
 

Gåbanko og gaderundbold

Og andre nyheder har fundet vej til programmet. Fredag aften er det med at samle folk fra gaden, så man kan stille op i gaderundboldturneringen. Det er en turnering hvor alle kan være med, såvel voksne som børn.

Det samme gælder Gåbanko, hvor man kan komme ud at røre sig på en rute og indsamle numre til en bankoplade.

-Så måske går man sig til en præmie, siger Stine Dinesen, der er meget spændt på det nye programpunkt, som betyder at man kommer ud i naturen omkring Strandby og får rørt sig og hygger sig samtidig med at der bliver indsamlet numre. Ruten er ikke længere end alle kan være med, opfordrer Stine Dinesen.     

Fedtmuleturnering og FIFA- turnering

Den gammelkendte Fedtmuleturnering, som startede tilbage i 1986, og som er en sikker bestanddel i Idrætsugen er naturligvis også på programmet i år. 


Sidste år vandt Ejgil Jensen fedtmuletitlen og det forventes naturligvis, at han stiller op igen for at forsvare fedtmuletitlen. Den indledende runde spilles onsdag aften, hvorefter spændingen holdes til fredag aften hvor finalen spilles.  


Da kortspil ikke fænger så meget hos det unge publikum- hvis det ikke vel at mærke er elektronisk, så gør FIFA-fodbold på playstation4 det til gengæld. Turneringen har de seneste år haft pænt med deltagere og derfor er man også begyndt at dele deltagerne op i puljer for ellers vil der blive spillet til langt ud på natten. Det koster ganske vist noget at deltage i turneringen - grundet det meget udstyr, men til gengæld er der ligesom i fedtmuleturneringen, en vandrepokal på højkant. Det skal for en god ordens skyld nævnes, at alle aldre naturligvis er velkomne til at deltage i FIFA-turneringen.     

Særlige aktiviteter for børn

Ikke alle børn har interesse for sport og dem skal der naturligvis også være plads til i Idrætsugen.  
 

Fredag aften står Vesthimmerlands Naturfriskole bag ”Børnehjørnet” på Strandby Stadion.  Her arrangeres der snobrødsbagning, ristning af skumfiduser - og det mere kreative, nemlig at lave en perlekæde eller en kopitegning. Måske vil der også være ansigtsmaling. 


Lørdag opfordres børn til at medbringe deres kæledyr til sportspladsen, så man kan få kåret Strandbys sødeste kæledyr.
 

Har man ikke et kæledyr kan man som barn deltage i en tegnekonkurrence, hvor der efter kyndig bedømmelse vil blive uddelt præmier til de flotteste og mest kreative.
 

Derudover vil Strandbys hoppeborg være opstillet på Strandby Stadion alle dage.  
 

Fest og god mad 

Efter en god gang eftermiddagskaffe med kage lørdag eftermiddag, lades der op til den store finale på Idrætsugen. 

Lørdag aften sluttes der nemlig af på festlig vis med teltmiddag bestående af Ølkam m. tilbehør og en efterfølgende svingom til dansemusik. I den forbindelse er der mange der er eller har været tilknyttet Strandby eller fodbolden i Strandby, der dukker op for at være med.  
 

Arrangørerne Strandby Idrætsforening og Strandby Borgerforening håber på en god opbakning og ønsker alle deltagere en god Idrætsuge i Strandby.

Se programmet for Idrætsugen her

 

e-max.it: your social media marketing partner