VESTER HORNUM: Som tidligere beskrevet her i avisen, stopper købmand gennem 27,5 år Niels Jørgensen med udgangen af august for at gå på pension.

Siden den meddelelse, har der været arbejdet på at finde en ny købmand, så Vester Hornum ikke mister sin dagligvarebutik.  

Der har været afholdt borgermøde, en arbejdsgruppe for ”Købmandens bevarelse ”er blevet nedsat og et hold af borgere har været rundt blandt byens borgere for at tegne anparter. Anparter med det formål, at købe købmandsbygningen inkl. inventar og få lagt nyt tag på.

273 anparter tegnet
Efter en lille forlængelse af anpartstegningerne, gjorde arbejdsgruppen i søndags op at der foreløbigt er tegnet 273 anparter. Man vil gerne op på 400, så man ikke behøver at låne penge. Men det der trods alt blev mødets omdrejningspunkt var meddelelsen fra byens angiveligt nye købmand Gitte Bengtson, at hun måtte trække sig.

Ny udfordring - finde ny købmand
Martin Bech Nielsen fra arbejdsgruppen fortæller, at man naturligvis ærgrer sig, fordi man troede den del var på plads. Men vi har også forståelse for Gittes beslutning, det er trods alt hendes privatøkonomi der er inde over her.  

Giver ikke op
-Men vi giver ikke op, lyder det fra Martin Bech Nielsen. Bare fordi der er bump på vejen giver vi ikke op. Det er trods alt vores by det handler om.
 

Vi fortsætter derfor med at tegne anparter eller sponsorater. De seneste to uger har trods alt givet 30 nye og der er stadig mange af de 566 indbyggere eller deres udlejere der ikke er blevet spurgt.  

Hjælp fra Dagrofa
Vi vil samtidig kontakte de øvrige, der har vist interesse for at drive købmandsbutikken. Dem håber vi at kunne sætte sammen med rådgivere fra Dagrofa.

De må kunne give os flere ledetråde ud fra deres erfaringer fra andre byer, der har stået i samme situation. Og ikke mindst kan Dagrofa fortælle en ny købmand, hvad der kræves for en omsætning på 7,5 mio. kr., fortæller Martin Bech Nielsen og forklarer at personerne i arbejdsgruppen ikke har erfaring med butiksdrift og hvad det kræver. Dagrofa derfor må komme ind i kampen hvis de vil beholdes deres butik i Vester Hornum, så skal vi nok kæmpe for lokalerne og anparterne.
 

Byen må ikke miste sin dagligvarebutik
Vi tror på det kan lade sig gøre. Alternativet vil være katastrofalt, at byen mister sin dagligvarebutik. Det vil påvirke byen negativt på flere måder.
 

Først og fremmest at man ikke længere kan købe dagligvarer, men også at håndkøbssalg, pakkeforsendelser m.m. forsvinder. Men også sammenholdet i byen vil lide et knæk, for købmanden er naturligt samlingspunkt. Det er her man får en snak, mødes og måske tilrettelægger nye ting i byen, fortæller Martin Bech Nielsen.  

Og så viser tal desværre også, at en købmand har indflydelse på tilflytning og huspriser som begge vil gå i den forkerte retning. Og det vil vi ikke!. Det er derfor vi kæmper og det er også derfor det er vigtigt at byens borgere bakker op om købmandsforretningen ved at engagere sig med en anpart og ikke mindst ved at handle i butikken.  

Håber snart på løsning
Vi håber snart, at vi finder en løsning, for vi ved godt at der er et stykke vej. Men der sker ikke noget i de kommende ferieuger. Men så tager vi fat igen og vi har også den aftale med ”Niels” købmand at han holder butikken kørende, hvis en ny ”købmand” viser siger indenfor kort tid, så butikken ikke skal være lukket i en periode for at så åbne op igen, fortæller Martin Bech Nielsen.
 

Hjælp til selvhjælp at støtte op
Indtil da, opfordrer Martin Bech Nielsen borgerne at studere den folder om borgeranparter, som er lagt ind på Vester Hornums hjemmeside.  
 

-Vi håber situationens alvor efterhånden er ved at gå op for Vester Hornum borgerne og at de meget vel – og meget snart, kan komme til at stå uden dagligvarebutik, hvis de ikke kommer til at lommerne og køber anparter.  Det er jo hjælp til selvhjælp, hvis man støtter!. Samtidig er det vigtigt, at alle i Vester Hornum nu får gjort op med sig selv, om de også vil handle i butikken for at støtte den i fremtiden. For der er jo ikke meget ved, at vi kommer i land og får hjulpet en ny købmand på vej, hvis der ikke også er et økonomisk bæredygtigt at arbejde med, siger Martin Bech Nielsen.

 

e-max.it: your social media marketing partner