FARSØ/HVALPSUND: VisitFarsø, måske bedre kendt som Farsø-egnens Turistforening er nu klar til sommerens turiststrøm med to nyindrettede turistinfo-steder i postnummer 9640.

Turistkontor lukket ned
Som de fleste er bekendt med, har foreningen desværre været nødsaget til at lukke det helårsbemandede turistkontor på Torvet 1, og det er der flere årsager til.  

-På trods af, at vi sidste år kunne indvi en helt ny indretning på Torvet 1, har det desværre været sådan, at udbytte og omkostninger stadig ikke er i fornuftig balance, fortæller turistforeningens formand Per B. Frederiksen, Ertebølle og fortsætter: 

- Turisterne benytter sig mere og mere af digital søgning inden de kommer til deres destination, og en helårlig bemanding var ganske enkelt ikke lønsom. Så hellere indskrænke mens der stadig er lidt ”penge på bogen” end vente på, at kassen blev helt tom.  

Selfservice turistinfo i rådhuscentret
VisitFarsø har derfor forbedret sin synlighed ved at flytte derhen, hvor turisterne rent faktisk kommer, nemlig i Farsø Rådhuscenter.
 

Her er der nu indrettet en helårlig ubemandet selfservice turist-info med brochurer, info-skærm og en pc til fri info-søgning på nettet.  

Turist-info er indrettet i et lokale på Centertorvet i forbindelse med ”Den Gode Smag”.  

-I den forbindelse skal vi takke Centergruppen I/S for deres store hjælpsomhed, siger Per B. Frederiksen, der i det daglige får hjælp fra Ulla Magnussen fra ”Den Gode Smag” med at få fyldt brochurer på hylderne.   

Samarbejde med turistgruppe i Hvalpsund
Også i Hvalpsund er der tale om et rigtig godt samarbejde, nemlig med Den Frivillige Turistgruppe i Hvalpsund.  
 

-Her har vi sammen med de frivillige nyindrettet Info-Hytten og sorteret i brochurematerialet, sørget for bemanding i hverdage, opsat pc til fri infosøgning, og ikke mindst fået skilt med vores logo ”Visit-Farsoe.dk” opsat på Info-Hytten, fortæller Per B. Frederiksen. 

Bemanding i Hvalpsund
I modsætning til Farsø vil der i Hvalpsund være bemandet turist-service fra 15. juni til 31. august.
 


I Hvalpsund samarbejder VisitFarsø med Den Frivillige Turistgruppe omkring infohytten på Havnepladsen. Her vil der være bemandet turist-service fra 15. juni til 31. august og opsat pc til fri infosøgning

5.000 velkomstposer
Samtidig har vi udvidet vores gode samarbejde med VisitVesthimmerland og sammen med dem pakket ca. 5.000 velkomstposer, som er uddelt hos de større turistaktører i hele Vesthimmerland, herunder i pallekasserne i Farsø Rådhuscenter, hvor der allerede er udleveret ca. 800 stk.  

Turistforening skal bestå
Per B. Frederiksen gør op: - Alt i alt ser vi lyst på turistsæson 2018 på trods af de ændringer, som vi desværre har været nødt til at foretage.
 

Vores gode samarbejdspartner VisitVesthimmerland gør det godt, og Farsø-egnens Turistforening/VisitFarsø skal fortsat bestå og søge maksimal indflydelse på turismeudviklingen i Vesthimmerland for store og mindre aktører, dem har vi i 9640 nemlig rigtig mange af. 

 

e-max.it: your social media marketing partner