FARSØ: Når FarSØ stafetten den 27. juni i denne måned løber af stablen i Farsø Søanlæg, så håber arrangørerne at rigtig mange vil løbe eller gå med.

Deltagergebyrer og sponsorater vil nemlig gå til en helt ny aktivitet for børn og unge. ”Nature Ranger” er udviklet af Vesthimmerlands Kommunens naturvejleder Karin Winther. Tilbuddet starter op til efteråret.

Karin Winther fortæller at tilbuddet henvender sig til unge med særlige behov og unge udenfor et socialt fællesskab.  Det er typisk unge som isolerer sig fra andre unge, og som har brug for at blive socialiseret på en anden måde, og det er typisk gennem aktivitet.

-Tilbuddet vil blive bygget op som et ”Fritidsjob”, for der er prestige i for unge at gå på arbejde, fortæller Karin Winther. Det vil sige, at de unge får løn i deres uddannelsesperiode til ”Nature Ranger”.

Som navnet beskriver, foregår uddannelsen i naturen og nærmere bestemt i Uhrehøje Plantage og Aars Skov. Det de unge bliver involveret i, er at være med til at opbygge naturbaser, og det sker ved at de får lejlighed til at møde skovarbejderen, naturvejlederen og de mange foreninger der bruger skoven som deres base. De vil også være med til at arrangere Naturens Dag og Skovens Dag.   

Tilbuddet henvender sig til 13-16 årige i Vesthimmerlands Kommune. Uddannelsen vil vare 10 måneder og være fordelt med 10 timer om måneden. Karin Winther regner med 12 unge på det første hold.

De 12 unge vil af deres lærere blive opfordret til at søge fritidsjobbet som” Nature Ranger”.

-Det betyder, at jeg skal have de unge til jobsamtale, fortæller Karin Winther, for formålet er ”jobbet” skal være det helt rette for dem og de kan selvfølgelig også blive fyret hvis de ikke lever op til det at ”gå på job”, forklarer Karin Winther, om det nye spændende projekt for unge.

Gert Hosbond og Tanja Soelberg fra Sundhed, Trivsel & Læring, der står bag FarSØ stafetten er meget begejstrede for det nye lokale og nytænkende projekt.

-Sundhed, Trivsel & Læring er et samarbejde mellem skole og sportsklubber, og det er her vi ser, at nogle unge har svært ved at blive en del af fællesskabet fordi de enten isolerer sig eller ikke har interesse for sport. -”Nature Ranger” er et nyt godt tilbud til netop disse unge, og derfor vil vi gerne hjælpe med at få det startet op, siger Gert Hosbond.

Han håber derfor også på ekstra stor deltagelse til FarSØ Staffetten, der er et sundt, sjovt og hyggeligt arrangement i Farsøs smukke Søanlæg. Sidste år havde Stafetten 400 deltagende børn om dagen og 225 børn og voksne på hold om aftenen.      

 

e-max.it: your social media marketing partner