HVALPSUND: Den populære – og årligt tilbagevendende hestedag med historisk dyrskue, fandt i dag sted på Herregården Hessel.  

DSC5070
DSC5068
DSC5079
DSC5085
DSC5088
DSC5091
DSC5092
DSC5094
DSC5095
DSC5097
DSC5102
DSC5105

Dagen foregik i et anderledes svalende vejr end de foregående mange dages varme sommervejr. Det behagede de mange arbejdende og udstillede dyr godt, men det var mindre godt da det omkring middagstid begyndte at regne.  

Støvet der hvirvlede op på marken efter at et hesteforspand med harve trak hen over marken bag Hessel, talte ellers sit tydelige sprog, regnen er tiltrængt!.   

Men inden regnen satte ind blev heste og køer af den gamle danske slags trukket rundt i Hessels store fold bag laden. Herefter fulgte hesteopvisninger i spring, ringridning og tømmerkørsel. På vejene omkring Hessel lød også hovslag fra den kaperkørsel, som publikum kunne deltage i.  

Foruden de levende heste var der også mekaniserede udgaver af slagsen i de udstillede Nimbus motorcykler og veterantraktorer. Sidstnævnte dystede i traktorringridning på plænen foran herregården. 

Studekød og snaps
Kvæg – og i særdeleshed stude havde i år en særlig rolle i programmet.
 

Lederen af det danske kokkelandshold, Per Mandrup, var inviteret til Hessel. I det seneste halvanden års tid har han på Gl. Estrup på Djursland arbejdet med gamle danske sorter frugt og grønt i madlavningen og hertil hører også kød. En stud, som sidste år græssede på Hessels jorde, lagde derfor kød til en særlig ragout, altså langtidsstegt kød med grøntsager og frugt til at bidrage til en særlig smag. Smagsprøverne på denne ragout smagte publikum særdeles godt og Per Mandrup glædede sig over samarbejdet med Hessel.  

Også Hessels snapselaug kunne byde ind med en nyhed, nemlig Studedriverens Snaps, som blev præsenteret i Hessel storstue sammen med fortællingen om studedrivernes ruter op gennem Jylland tæt på Hessel   

Hessels faglaug i arbejde
Også Hessels øvrige faglaug var i arbejde på den gamle herregård i forbindelse med hestedagen. Desuden var der forskellige salgsboder med spændende ting i Hessels lade.

 

e-max.it: your social media marketing partner