VESTER HORNUM: Som tidligere beskrevet her i avisen, stopper købmand gennem 27,5 år Niels Jørgensen med udgangen af august for at gå på pension.

Siden den meddelelse, har der været arbejdet på at finde en ny købmand så Vester Hornum ikke mister sin dagligvarebutik.   

Heldigvis har Gitte Bengtson Jensen, der er tidligere Vester Hornum borger, er opvokset i byen og har gået på Vester Hornum Skole, meldt sig på banen.  

Gitte har stor erfaring med butiksdrift og vil derfor gerne overtage Min Købmand i Vester Hornum, men hun har lidt brug for hjælp fra borgene i byen, for at det kan realiseres. Det drejer sig bl.a. om at købmandsbygningen skal købes.  

Derfor afholdte Vester Hornum Borgerforening her til aften et borgermøde i Firkløveren, hvor 150 borgere mødte frem til et 1,5 time langt møde. 

Her blev der gjort rede for hvordan borgerne kan sikre Vester Hornums nye købmand Gitte Bengtson Jensens fremtid via anpartstegning.  

På mødet fortalte Hans Meldgaard fra Dagrofa, der står bag Min Købmand, hvad man har gjort andre steder og hvilken betydning det kan have for en by, når den sidste dagligvarebutik lukker.  

-For det første vil huspriserne falde 10-20% indenfor 1-2 år og byen virke mindre attraktiv hvis butikken lukker. Så det bedste I kan gøre er at ”vende skoen den rigtige vej” og handle jeres dagligvarer lokalt i Vester Hornum, lød det fra Hans Meldgaard.   

Ud over at handle lokalt, fremførte Hans Meldgaard også et forslag om etableringen af et anpartsselskab til køb af købmandsbygningen inkl. inventar.  

Købmandsbygning inkl. inventar står til kr. 650.000 ligesom et nyt tag til kr. 300.000 er meget tiltrængt. Så derfor står byen foran at tegne anparter for sammenlagt 1. mio. kr. 

-I skal se anparterne som en investering i jeres by, lød det fra Hans Meldgaard.  

Frem til den 1. juni har borgerne til opgave at tilkendegive om de vil støtte et anpartsselskab og i givet fald med hvor mange anparter a’ hver kr. 2.500. 

En hurtig hovedregning siger, at der skal 400 anparter til for at projektet kan lykkes og blive sat i gang.

Umiddelbart efter den 1. juni sætter den nydannede arbejdsgruppe sig sammen for at ”lade stemningen”. Arbejdsgruppen består af Martin Bæk fra borgerforeningen, Svend Anker Jensen, Karsten Thomsen og Annika Schmidt.      


Her ses arbejdsgruppen, der arbejder for at danne et anpartsselskab til køb af købmandsbygningen i Vester Hornum.  Det er Martin Bæk fra borgerforeningen, Svend Anker Jensen, Karsten Thomsen og Annika Schmidt   

 

e-max.it: your social media marketing partner