VESTHIMMERLAND: Til Valborgaften, i mandags på Herregården Hessel og igen i dag i forbindelse med Skovens Dag blev der præsenteret en ny bog, nemlig en ny bog om indsamling af urter og brygning af kryddersnapse.
Bogen er blevet til i et samarbejde mellem snapseurtesamler Bodil Nymark, Herregården Hessel og VisitVesthimmerland præsenteret – nemlig en ny bog om indsamling af urter og brygning af kryddersnapse.
Samarbejdet mellem Bodil Nymark, Herregården Hessel og VisitVesthimmerland kom i stand, da snapseurtesamler Bodil Nymark, der også er Tovholder for Hessels Snapselaug, præsenterede en række opskrifter for Turistdirektør Jimmi Petersen.
-At kunne samle Bodils mange opskrifter, og ikke mindst historierne bag dem, i en bog, så sikrer vi både den gode historie, men også det gode produkt, som gæster kan tage med dem hjem, når de besøger vores skønne og smagfulde område, siger turistdirektør Jimmi Petersen. Han fortsætter: Vi er rigtig glade for samarbejdet, da bogen både viser, hvad Vesthimmerland bl.a. har at byde på, hvad Herregården Hessel rummer og så er bogen et godt opslagsværk til “hobby-samleren, der selv vil brygge sine egne snapse.
Bogen indeholder 50 opskrifter på kryddersnapse, som er blevet til gennem de sidste 15 år af Bodil Nymark.
-Alle opskrifter i denne bog er kombineret til en bestemt begivenhed, en person eller et sted og der er en lille historie til de forskellige opskrifter, forklarer Bodil Nymark.
Også i søndags var der komponeret en særlig snaps til lejligheden, nemlig Skovens Dags 10 års jubilæum i Uhrehøje Plantage. Der blev uddelt smagsprøver til skovens besøgende, som straks efter bekendtgjorde: – Den er god – ualmindelig god. Snapsens smag stammer fra urter og bær plukket i Uhrehøje, som er udvalgt af Bodil Nymark og tovholder for Skovens Dag, Karin Winther i fællesskab.