FARSØ: De Blå Spejdere i Farsø står med en større økonomisk udfordring i forbindelse med, at stråtaget på det snart 75 år gamle spejderhus ved søanlægget skal udskiftes. Arbejdet forventes at løbe op på den pæne side af kr. 200.000.

Derfor har bestyrelsen været i gang med at søge fond o.l. om støtte til projektet. Lokale borgere har også hørt om tagprojektet, og forleden kunne “Portalgruppen” så overrække 10.784 kr. til spejderne som støtte til nyt stråtag. 

-Portalgruppens arbejde er for så vidt overstået, da det jo er lykkedes at få den gamle portal fra den nedrevne Farsø Station genopført på en central plads midt byen. Her har den siden fået følgeskab af mindestenen for Jens Vestergaard. Stenen havde i mange år stået lidt hengemt i søanlægget. Oprindeligt stod stenen ved kirken ud til Nørregade, men den blev flyttet i forbindelse med etablering af parkeringspladser ved kirken for mange år siden, fortæller H.P. Sauer, som har været med i den 4 mand store “portal-gruppe”. 

Gruppen samlede i forbindelse med sit arbejde penge ind til at få stationsportalen tilbage. Der står stadig et beløb på kontoen, og dem har man nu valgt at bruge på støtte til nyt stråtag på spejderhuset. Dermed opfylder man også det ønske og krav, som nogle af bidragyderne i sin tid havde, nemlig at et evt. overskydende beløb skulle bruges i Farsø. Og pengene falder i god jord hos spejderne: 

-Vi er meget taknemmelige for, at portalgruppen har betænkt os økonomisk støtte. Det er en god hjælp til vores projekt, som også har fået støtte fra andre sider, fonde, firmaer og privatpersoner. Vi skal formentlig selv bidrage med 140.000 kr. til projektet, og er vel på nuværende tidspunkt oppe på ca. en tredjedel af det beløb. Men vi har fortsat ansøgninger ude, og der er jævnligt privatpersoner, som kontakter os, fordi de gerne vil bidrage med et beløb. Og vi er glade for alle - såvel små som store beløb”, siger Per Lyngby, som med et skævt smil betegner sig selv som en slags stråmand i den gruppe, som spejderne har nedsat til at søge midler hjem. 

Støtten fra de mange forskellige sider vidner om, at spejderhuset ikke blot har en central og smuk placering i Farsø, men også i mange borgeres bevidsthed.


Også 3 gildebrødre, Henrik Boelsmand, Hugo Elmer og Claus Meyer fra 8. Sct. Georgs Gilde i Aalborg var draget til Farsø for at opleve 4. maj paraden - og for at overrække en check på 6.000 kr. til spejdernes nye stråtag.

e-max.it: your social media marketing partner