VESTHIMMERLAND: Forud for at regeringen senere på året kommer med en større sundhedsreform,

udmønter sundhedsminister Ellen Trane Nørby nu 200 millioner kroner til at oprette og udbygge læge- og sundhedshuse bredt fordelt i 26 af landets kommuner. Heriblandt Vesthimmerlands Kommune.   

-Læge- og sundhedshusene skal give patienterne kortere vej til bedre og flere typer af behandling, og sikre en bedre geografisk balance på sundhedsområdet, lyder det fra sundhedsministeren.  
 

Ud af de 200 millioner kr. går de 35 mio. til Nordjylland. Heriblandt finder man to Vesthimmerlandske projekter, nemlig Sundhedens Hus i Farsø og et Sundhedshus i Aalestrup der blevet tilgodeset.  

Puljen til læge- og sundhedshuse er en del af regeringens arbejde med at sikre et sundhedsvæsen, der er tættere på borgerne og sikre patienterne bedre og flere tilbud.  

-Vi styrker nu sundhedstilbuddene over hele landet, fordi det er vigtigt, at sundhedsvæsenet kommer tættere på borgerne, så de får flere gode tilbud der, hvor de bor. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu sikrer oprettelsen af nye sundhedshuse så markant, som vi gør her, siger Ellen Trane Nørby og fortætter:  

Derfor skal der i de kommende år også udflyttes opgaver og sættes fokus på, at patienterne modtager deres behandling der, hvor det giver bedst mening.  

De nye og mere moderne læge- og sundhedshuse skal være samtidig med til at fastholde flere læger i yderområderne og andre steder i lander, der har problemer med lægedækningen, forklarer Ellen Trane Nørby som baggrund for puljen.  

Pengene er første udmøntning af i alt 845 millioner kroner til at styrke det nære sundhedsvæsen, som regeringen har afsat til læge- og sundhedshuse over de kommende fire år.   


FAKTA: Sådan er de 35 mio. fordelt i Nordjylland:
Hele regionen: 896.000 kr. til køb af videokonference-udstyr til Region Nordjyllands læge-og sundhedshuse.

Vesthimmerlands Kommune:
2.197.000 kr. til finansiering af første år af etablering af Sundhedens hus i Farsø.
5.950.000 kr. til etablering af Sundhedshus i Aalestrup.
 

Frederikshavn Kommune: 6.606.000 kr. til etablering af Frederikshavn Lægehus.

Thisted Kommune: 3.900.000 kr. til oprettelse af fælles læge-og sygeplejeklinik på det kommunale plejecenter i Frøstrup.
 

Aalborg Kommune: 15.750.281 kr. til etablering af Storvorde Læge-og Sundhedshus.
Kilde: Sundheds- og ældreministeriet
    

 

e-max.it: your social media marketing partner