Frisør markerer 25 års jubilæum

FARSØ: I denne uge markerer frisørsalonen KlipOKjær sit 25 års jubilæum med en række gode tilbud og en jubilæumsreception på lørdag.

Frisørsalonen startede egentlig ud med et andet navn for 25 år siden i 1993. Indehaver Elin Kjær Rask, der på det tidspunkt var 28 år og havde et par års erfaring som frisør, etablerede nemlig frisørforretningen Thordal og Kjær sammen med medindehaver Jette Thordahl, der gik i frisørlære hos Elin Kjær.   

De etablerede frisørforretningen i lejede lokaler på adressen Nørregade 10, der forinden bl.a. havde huset forretninger som Partex.  

Efter 5 år træder Jette Thordal ud af partnerskabet og forretningen skifter navn til KlipOKjær. Elin Kjær bliver endnu 5 år i de lejede lokaler indtil hun og hendes mand i 2003 køber bygningen Nørregade 13. Bygningen er fra 1891, der i tidligere tider husede Heidemanns købmandsgård.  

Huset rummer op til flere butikslejemål og KlipOKjær rykker selv ind i et af dem midt i huset med indgang fra såvel Nørregade som fra gården, hvor der også er kundeparkering.  

For 5 år siden rykker Elin Kjær og familie privat ind på adressen. Nærmere bestemt på 1 salen af Nørregade 13 efter en gennemgribende renovering, der bl.a. med vinduesgavl giver udsigt til Søanlægget og tagpyramide med kig til himlen.  

KlipOKjær beskæftiger i dag fire frisører. Heidi Tejlgaard Pedersen, der i 2005 kom til efter at have afhændet egen frisørforretning, Janni Fragttrup og senest Rikke I. Nielsen, der begge er udlært hos KlipOKjær.  

Gennem årene har Elin Kjær og hendes frisører også været flittige til at lære fra sig. Der har næsten altid været en eller flere frisørelever i gang hos KlipOKjær, og indtil videre er det blevet til 10-12 elever, der har fået sin gode oplæring og svendebevis hos KlipOKjær. Nogle er herefter blevet i periode, mens andre er draget videre til andre saloner – eller for at starte op for sig selv. 

Elin Kjær, der i efterhånden mange år har haft den røde eller gulerodsfarvede hårfarve som sit kendetegn, er foregangskvinden der viser en frisørsalon med mod på mere. 

Derfor er frisørerne og jævnligt på kurser og inspirationsture, der er med til at hente den nyeste hårmode til Farsø.  

Elin Kjær og hendes frisører også meget initiativrige når der afholdes modeshow eller dameaftener. Hvem har ikke lagt mærke til hendes meget kreative og flotte kreationer, der foruden håropsætning også har omfattet kjoler udført i spillekort, lyng og alufolie bare for at nævne nogle. Noget som kræver rigtig mange timers forberedelse, men netop giver den vauw effekt, som frisørsalonen også ønsker at signalere med sine hårkreationer.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: