Handlende på museumsbesøg

FARSØ: i aften havde Farsø Handelsstandsforening inviteret på en lille medlemsekskursion efter lukketid til Museumscenter Vesthimmerland.

En stående invitation fra museumsleder Broder Berg, som formand Jørgen Højrup Jensen i forbindelse med handelsstandsforeningens generalforsamling for en måned siden, fik sat dato på.  

Fremmødet var ganske vist ikke så stort, men til gengæld en 100% fuldtræffer, for ingen af de deltagende medlemmer ved besøget på Museumscenter Vesthimmerland havde været der før.  

Det var derfor en meget interesseret og spørgelysten flok Broder Berg viste rundt på museet i den halvanden time rundvisningen varerede. Forinden havde Broder Berg fortalt om sammenhængen og samarbejdet med Stenaldercentret i Ertebølle, Johs. V. Jensen Museet i Farsø og Herregården Hessel.  

Til manges store overraskelse var mange af de udstillede effekter på museet hjemtaget – som det hedder i museumssprog, fra navngivne lokaliteter i Vesthimmerland og beskrevet ned i mindste detalje. Heriblandt flere fra Farsø-egnen.

Blandt andet en fløj med kristusbillede fra en gammel altertavle i Farsø kirke fra 1600-tallet. Den blev kasseret i 1867 og endte sine dage som loft i et spisekammer i Kræmmergården, som lå lige overfor kirken.   

Derudover var der også mange effekter fra Stenalderen og naturligvis fra Jernalderen, hvorfra det berømte Gundestrupkar stammer.  

Det der dog optog de handlende mest var museets særudstilling omkring familien Klein og detailhandlens udvikling.


I museets magasin fandt de handlende dette særlige skilt, der viser noget om datidens udvalg og service.


Som fagmand, skulle herreekviperingshandler Jens Røschmann de lige kigge på hr. Kleins bukser. Det er fin kvalitet, lød det lidt efter.


 

 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: