VESTHIMMERLAND: -Jeg skriver til jer med en bøn om jeres hjælp og støtte i en meget uheldig situation, der er opstået.

Sådan lyder det fra Vesthimmerlands erhvervschef Dan Skovgaard fra Erhverv Væksthimmerland i en mail til erhvervsvirksomhederne i Vesthimmerland. Erhverv Væksthimmerland er organisationen for de fire erhvervsråd i Vesthimmerland, heriblandt Farsø Erhvervsråd.

Forrige fredag eftermiddag udkom det såkaldte ”Forenklingsudvalg for erhvervsfremme” med en anbefalingsrapport til Erhvervsminister Brian Mikkelsen, som skal anvendes som grundlag for udvikling til en ny lov om erhvervsfremme. Loven forventes præsenteret i slutningen af april måned. 

-Rapporten anbefaler en række yderst radikale og i vores optik destruktive anbefalinger, hvor man kort fortalt ønsker at nedlægge hele den eksisterende erhvervsfremmesektor og oprette en ny udelukkende baseret på de nuværende fem regionale væksthuse, kaldet ”erhvervshuse” og digitale ”chat-bots”, skriver Dan Skovgaard.   

Man vil med lov forbyde kommunerne at have lokale erhvervskontorer, hvor man som hos Erhverv Væksthimmerland har en lokal indgang til det samlede system, hvor man kan modtage lokal vejledning, blive henvist til de rette operatører i systemet, og ikke mindst hvor man koordinerer lokale netværk, initiativer, projekter og samarbejde på tværs mellem et utal af aktører.   

Vi frygter, at der bliver for stor fysisk og mental distance fra Vesthimmerland til erhvervshuset i Aalborg, og at en lang række af velfungerende og værdiskabende initiativer forsvinder til stor skade for erhvervslivet i Vesthimmerland (og alle andre kommuner uden for regionshovedstaderne). Vi mener også, at dette vil være i modstrid med regeringens ambition om at skabe et Danmark i balance, hvor der også er udvikling i kommunerne uden for de store byer.

Derfor beder Dan Skovgaard om opbakning fra det lokale erhvervsliv.
 

Han skriver: - Vi formoder, at I som lokal virksomhed/samarbejdspartner deler vores bekymring for, at anbefalingerne ophøjes til lov.   

Men I kan hjælpe os med jeres tilkendegivelse overfor Erhvervsministeriet i form af en udtalelse(som sendes til Erhverv Væksthimmerland), hvori det fremgår, hvad I er glade for i det nuværende system med et lokalt erhvervskontor, og hvad I frygter vil blive konsekvensen hvis vi tvinges til at lukke.  

 

e-max.it: your social media marketing partner