Støtteforening har givet stort tilskud til ny scanner

FARSØ: Med håndkirurgi som nyt speciale i ortopædkirurgien på Farsø Sygehus, har afdelingen nu fået stort ønske om indkøb af ultralydsskanner til det håndkirurgiske område opfyldt.

I dag kunne Støtteforeningen for Farsø Sygehus overrække kr. 100.000 til ledende overlæge Poul Hedevang Christensen og Sanne Sabro, syge- og driftskoordinator for håndkirurgien. De 100.000 udgør en tredjedel at scannerens indkøbspris.  

Formand Christian Bach Iversen og kasserer Gert Hosbond fra Støtteforeningen var mødt op for at overrække pengene.  

Fra Christian Bach Iversen lød det: Vi er glade for at vi igen kan medvirke til at få et apparat som man gerne vil, og vi kiggede meget jeres ansøgning da den kom og vi fandt så ”lidt” penge til det. Vi vil altid gerne fra Støtteforeningens side medvirke til at tingene kan fungere så godt som overhovedet muligt her på Farsø Sygehus for at det kan bevare sit gode ry. Og når jeg siger det så er det fordi vores kasserer lige har fået en hilsen fra en patient som lige har været her. Ud over et kontingent og en pæn gave stod der: Må Farsø Sygehus bestå. Så det er vi jo glad for hver gang vi hører sådan noget positivt. Og vi er også meget glade for at kunne være med her i dag for at sige, at vi håber at I både som personale og patienterne kan få glæde af den nye scanner som står der. Tillykke med det. 

Fra Poul Hedevang Christensen lød der en tak: Vi er utrolig glade for den støtte som giver os mulighed for at gøre sådan nogle indkøb. Til dem der ikke ved det, så er denne scanner den sidste nye model indenfor ultralydsscanner og der er to prober – en der er specielt beregnet til sener i fingre og en lidt større model der også kan bruges til skulderpatienter hvis der er brug for det. Så vi tror vi får rigtig stor glæde af den.  

Efter overrækkelsen af den flotte gave fra Støtteforeningen kunne personalet på Ortopædkirurgisk afdeling lægge øre til et foredrag om ”Værdibaseret sundhed eller styring efter værdi for patienten” et nyt elektronisk kvalitetsregistreringssystem og udviklingsprojekt udgående fra Farsø Sygehus, som har vundet gehør over det ganske land og med stor sandsynlighed udrulles på samtlige ortopædkirurgiske afdelinger i Danmark. Bag projektet står netop Farsø Sygehus’ Poul Hedevang Christensen.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: