FARSØ: Alle Farsø-konfirmander ca. 40 i alt, har på to hold haft tilbuddet om at male små trefløjede ikoner på træplader, lidt ligesom en miniudgave af altertavlen i Farsø kirke.

Projektet er et led i konfirmationsforberedelsen, og dette år har der været fokus på påskens tema.  

Konfirmanderne mødte begge dage allerede kl. 7.40, og snart blev der af sognepræst Niels Iver Juul lagt op til en snak om alle påskens helligdage, hvor hver dags betydning blev analyseret og diskuteret. Påskesalmen, ”Hil dig frelser og forsoner”, blev sunget og efter praktiske oplysninger kunne ikonograf Alice Skals, Hvalpsund tage over med vejledning i maleprocessen, godt hjulpet af kirkesanger Anette Vorre Sørensen og Niels Iver Juul.
 

Knap 3 timer, endda med en kort rundstykkepause, var den tid der var afsat til hvert hold, og det er jo ganske kort tid for en krævende opgave, hvor hver konfirmand gerne vil vælge sit eget personlige motiv og tegne og male det med de rette farver.
 

Men konfirmanderne viste alle et meget stort engagement og gåpåmod, og snart var konfirmandstuen omdannet til et spændende atelier’ med hårdtarbejdende kunstnere, der med stor kreativitet og koncentration frembragte de hellige påskesymboler på en meget udtryksfuld måde.

Resultaterne blev smukke ikoner, alle forskellige og i en blanding af forgyldning og mangfoldighed i farver. Arbejdet gav sved på panden, men stemningen var rigtig god, og opstod der et tegne- eller malemæssigt problem kunne det nemt løses ved fælles samarbejde.
 

Maleprocessen i ikonmaleriet blev samtidig en god læring med tanke på de bibelske fortællinger, præcision, farvelære, tålmodighed og hyggeligt samarbejde i en gruppe.
 

Projektet blev en spændende og god oplevelse for både konfirmander og undervisere. Ikonerne bliver udstillet i kirken, og konfirmander med forældre kan ved at deltage i Palmesøndagsgudstjenesten bl.a. nyde det smukke syn, hvor samtlige ikoner vil være præsenteret.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner