NORDJYLLAND: Kun 3 måneder henne i 2018 skal sygehusene i Nordjylland allerede i gang med at spare - denne gang 60 mio. kr.

Som Region Nordjylland allerede har meldt ud, findes en stor del af disse besparelser ved at lægge Sygehuset i Thisted, som har haft et stort overforbrug, under Aalborg Universitetshospital.  

Men der har også været kigget på andre spareforslag, så man kan nå i mål med de 60 mio. kr.     

Det Vesthimmerlandske medlem af Regionsrådet i Region Nordjylland, Pia Buus Pinstrup(C) fortæller, at Farsø Sygehus friholdes for besparelser, selvom et forslag ellers lød på at reducere eller helt nedlægge Skadeklinikken i Farsø.   

Pia Buus Pinstrup fortæller, at Skadeklinikken i Farsø, der modtager patienter med skader såsom sår, forvridninger og knoglebrud dækkes af en speciallæge i ortopædkirurgi og en sygeplejerske, som i forvejen er på vagt på sygehuset - også om aftenen frem til kl. 23.00   

Der er derfor få penge at spare i forhold til at skadeklinikken i 2017 rent faktisk behandlede 3.677 patienter - fortrinsvis Vesthimmerlændinge.  Patienterne henvises til skadeklinikken af egen læge eller vagtlæge.   

Skadeklinikken deles desuden med en lægevagtkonsultation, der har åbent aften og i weekenderne.  

Pia Buus Pinstrup fortæller, at en reduktion eller nedlæggelse af skadeklinikken i Farsø vil kunne spare 2-3 mio. på regionsbudgettet, som man dog hurtigt har erkendt både vil være en degradering af akutdækningen i området, men også vil være penge som hurtigt vil blive ædt op af øgede udgifter til patienttransport til Aalborg eller Hobro.   

 

e-max.it: your social media marketing partner