VESTERBØLLE: I dag var ikke nogen helt almindelig tirsdag for elever og lærere på Vesterbølle Efterskole.

Her blev grint, talt, spist og lavet underholdning i alverdens afskygninger, da elever, forældre og gæster fra nær og fjern sammen forsøgte, at samle ind til skolens ’Ud i verden’ projekt.  

Skolens nye minihal skabte rammen om et street food miljø, hvor der kunne købes små kulinariske oplevelser. Udenfor blev der lavet mad over bål, og eleverne stod for underholdning med både komik og musik. Der blev afholdt amerikansk lotteri med en masse flotte gevinster, som mange flinke virksomheder havde sponsoreret til formålet.  

Hvert år rejser Vesterbølles elever ’Ud i verden med mening’. Rejsedestinationerne varierer, men i år går turen til henholdsvis Polen og El Salvador. Målet er, foruden en kulturel oplevelse for skolens elever, ligeledes, at de skal udvide deres horisont for et fælles ansvar og tilegne sig indsigt i de forskellige livsvilkår, som andre mennesker på kloden kan leve under.  

Som led i den dannelsesrejse skal eleverne på Vesterbølle Efterskole blandt andet til Monar, der er et terapi- og rehabiliteringscenter for misbrugere i den polske by Poznań. Her skal de lave forskellige aktiviteter som madlavning, sport og kreative workshops i samvær med de andre. Derudover skal de møde jævnaldrende fra en katolsk skole og besøge et ’sovehus’, som er et sted, hvor hjemløse kan søge ly for natten.  

Inden rejserne har eleverne arbejdet indgående med emner om kulturen, historien og samfundsforhold i de pågældende lande, så de får et indblik og en forståelse for netop dét land.  

Med hjælp fra en masse lokale sponsorater, masser af street food samt lotteri og underholdning lykkedes det skolens elever og personale at samle næsten 15.000 kr. ind til projektet. Nu kan eleverne snart rejse afsted, og når de kommer hjem, er de blevet klogere på sig selv, på andre og på verden.

e-max.it: your social media marketing partner