STRANDBY: Elever og lærere fra Vesthimmerlands Naturfriskole var i dag på en Kultur Tur til Farsø, hvor der blev aflagt besøg på Johs. V. Jensen museet, Farsø Bibliotek samt Galleri 14.

Lærer Brian Kristensen fortæller, at baggrunden for den kulturelle tur er at skolens yngste elever i 0.-4. klassetrin hver dag læser i læsebånd og bruger bøger, hvor billeder understøtter ordene de læser. De ældste elever på 5.-9. klasse har på det seneste arbejdet med ”Romantikken” og ”Kortprosa” i dansk, og har derfor beskæftiget sig med forfattere og kunstnere frem til i dag.

Derfor faldt snakken på skolen for et stykke tid siden på, hvad der mon gemmer sig bag de hvide mure på Johs. V. Jensen Museet. Samt hvilke muligheder biblioteket kan give eleverne og hvilken kunst der mon vises på Galleri 14.      

De spørgsmål fik elever og lærere på Vesthimmerlands Naturfriskole så besvaret på deres tur til Farsø i torsdags. 

Første stop var en guidet tur på Johs. V. museet. Eleverne blev delt op i yngste- og ældste gruppe, hvor to dygtige guider formåede at få spørgelysten frem ved de små, og interessen vækket ved de store. Nogle elever fik endda lysten til eventuelt at deltage i Johs. V. skrivekonkurrencen.

Herfra gik turen videre til Farsø Bibliotek og madpakken.

Eleverne blev budt velkommen af bibliotekspersonalet og fik en god introduktion til at benytte biblioteket og alle dets muligheder på såvel biblioteket, men også på nettet.

Inden ankomst til biblioteket havde eleverne afleveret oplysninger til lånekort, så da de fik dem udleveret, var der mange som lige ville have en bog - eller flere med hjem. "Er det gratis at låne", spurgte en elev flere gange. Og da svaret var positivt, blev der lånt lidt mere.

Et par elever udtrykte positiv forundring over den forandring der var sket på biblioteket, og ville helt sikkert komme forbi, mens forældrene skulle handle i Farsø centret. For computere og legeplads var et hit blandt børnene, plus de gode bøger.

-Dagens sidste besøg gik til Galleri 14, som bedst kan beskrives som en Tardis. Galleriet ser lille ud, når man står udenfor, men da vi kom ind var det kæmpestort, fortæller Brian Kristensen.  

En af kunstnerne, Dorit Buus, der er bosiddende i Strandby fortalte kort om galleriets tilblivelse og historie. Herefter forsvandt eleverne rundt på alle etagerne, og man kunne høre dem gå rundt i små grupper og tale om det forskellige de så på.  Der var alt fra pileflet til flotte malerier, fra ler til gips o.s.v.

En elev tog sågar et billede med sit kamera på telefonen og var dybt forundret over, at maleriet var så virkelighedstro, at kameraet troede ansigtet på maleriet var et rigtigt ansigt.

Hele turen blev sluttet at med en tur i Søanlægget, hvor nogle kiggede på fugle og andre legede på legepladsen.

På vej hjem i bussen gik snakken oven på de gode oplevelser, at det egentlig er utroligt, at vi i Himmerland har så meget litteratur og kunst lige for næsen af os. Det er bare med at komme afsted.

Fra skoleleder Morten Christensen lyder det også, at det langt fra er sidste gang at elever og lærere tager på tur.

- Som skoleleder er jeg stolt over igen at se, at de store og de små elever fungerer sammen og hvor meget eleverne tager sig af hinanden og hjælper hinanden, når vi er ude af huset.

 Derudover glæder det mig at høre, at vi har ordentlige elever, der efterlader et positivt indtryk uanset, hvor vi tager på tur, siger Morten Christensen, der også påpeger at lærerne fik hentet meget inspiration til undervisningen på skolen.   

I næste uge er der emneuge på Vesthimmerlands Naturfriskole, hvor eleverne i løbet af denne uge skal bygge kulisser og lave kostumer til en kommende musical, som skal opføres til juni.

Og mon ikke de lader sig inspirere af Kultur Turen de har haft til Farsø?. 

    

 

e-max.it: your social media marketing partner