FARSØ: Den 20. januar kunne Johannes V. Jensens være fyldt 145 år. Den dag bliver på lykkelig vis sammenfaldende med en særlig bogudgivelse på Johs. V. Jensen Museet.

Nemlig med publikationen af samtlige af Johannes. V. Jensens Himmerlandshistorier, kommenteret og med noter, udarbejdet af museets gode venner, litteraterne, Aage Jørgensen og Per Dahl fra Johannes V. Jensen Forum på Aarhus Universitet. Værket udgives af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og trykkes på Gyldendals forlag.

-D’herrer er om nogen huskendte qua åndelige fædre, der har haft hænder i bøger og montrer fra museets første begyndelse, siger formand for Johannes V. Jensen Museet, Hans Støttrup Jensen, der glæder sig til den særlige dag.

Udgivelsen fejres ved en reception med festtale af Johannes Riis, Gyldendals litterære direktør, musikalske indslag med himmerlandsk spillemandsmusik, en særudstilling med illustrationer til Himmerlandshistorier og et traktement med vin og kanapeer.

Begge forfattere til det digre arbejde vil være til stede ved receptionen på Johs. V. Jensen Museet, og begge gæster museet senere. Per Dahl den 15. februar med et foredrag i tilknytning til Himmerlandshistorierne, og Aage Jørgensen til et arrangement den 1.september med et oplæg om Johs. V.’s rolle i naturfredningens historie.

Ved receptionen kan museet desuden fremvise både nulevende og afdøde kunstneres illustrationer til Himmerlandshistorier, som vil pryde væggene, indramme historierne - og sammenkomsten.

Det bliver en ægte himmerlandsk mundfuld.

 

e-max.it: your social media marketing partner