FARSØ: Som tidligere omtalt her i avisen, stopper Steen Nielsen, med udgangen af februar, som apoteker i Farsø.

Apotekerstillingen er nu opslået for fjerde gang, men denne gang med væsentlige ændringer, som betyder at status og bevilling for de to apoteker i Farsø og Løgstør nu er som den bør være – altså på samme vilkår som størstedelen af landets øvrige apoteker.

Det glæder Steen Nielsen, at Lægemiddelstyrelsen langt om længe har indset at den nye apotekerlov gør væsentlig forskel på apoteker med supplerende enhed - som Farsø og Løgstør apoteker har hørt under, kontra apoteker med filial.

For Farsø og Løgstør Apoteker ville det betyde en årlig nedgang på kr. 500.000 i støtte. Det kan økonomien for de to apoteker ikke bære, hvilket fik Steen Nielsen til at indsende sin opsigelse til Lægemiddelstyrelsen for trekvart år siden.

Men nu har Farsø og Løgstør Apoteker ændret status i det nye opslag, hvor Løgstør Apotek bliver en filial under Farsø Apotek, hvorved de kr. 500.000 i støtte bibeholdes. Herudover er der også lempet på farmaceutkravene, hvilket udgør et yderligere plus på kr. 100.000.

Selvom vilkårene for apotekerne i Farsø og Løgstør nu er som de bør være, får det ikke Steen Nielsen til at søge stillingen som apoteker i Farsø.

For både han og fru Britta er videre. Britta, som er farmakonom, har siden 1. september været ansat i en deltidsstilling på Hadsten Apotek. Selv starter Steen som farmaceut ansat, altså som almindelig lønmodtager, på et apotek i Randers fra 1. marts. Altså med andre ord er parret videre til en ny tilværelse i det østjyske.

-Men jeg har lovet Lægemiddelstyrelsen, at jeg bliver i Farsø indtil en ny apoteker er fundet, siger Steen Nielsen.

Men det skulle der - ifølge ham, også være gode chancer for under de nye vilkår. Ansøgningsfristen hedder 12. januar 2018

 

e-max.it: your social media marketing partner