FARSØ: ”Byg drømmehuset med naturen i baghaven og et levende foreningsliv lige om hjørnet.

33 nye, velplacerede grunde kun få minutter fra Farsøs hyggelige midtby med masser af gode handelsmuligheder”

Sådan lyder tilbuddet til nybyggere med kig på Farsø.

Velkomstpakke fra handel og erhverv
For at forstærke budskabet om det attraktive nybyggerområde i Farsø, tog Farsø Handelsstandsforening og Farsø Erhvervsråd i foråret initiativ til at byde den første familie med nyt hus i udstykningen velkommen med en særlig velkomstpakke bestående af gavekort og værdibeviser til lokale forretninger og virksomheder.

Nu står huset der og familien flyttede ind den 13.oktober. I fredags troppede repræsentanter for de to foreninger i skikkelse af Ole Kuhr, Farsø Erhvervsråd og Anne-Marie Lindgaard, Farsø Handelsstandsforening op ved nybyggeriet på toppen af Idunsvej. Med sig havde de 21 gavebeviser givet af en lang række forretninger og virksomheder i Farsø, som en særlig velkomst til Idunsvejs første nybyggere.     

Flyttet fra Gug til Farsø
Nybyggerfamilien består af parret Kamilla Kristensen og Torben Jepsen samt deres to børn.

Siden 2012 har parret boet i rækkehus i Gug ved Aalborg og med et barn - og endnu et på vej, gik de i 2016 seriøst i gang med planerne om at bygge eget hus. De havde meget kig på en byggegrund i Svenstrup, hvor Torben Jepsen selv er født og opvokset - og var lige ved at slå til, da de så grunden på toppen af Idunsvej. Da var de solgt!.

Selvom der ikke skulle meget til at overtale Torben, så kunne Kamilla, der er født og opvokset i Farsø og boede i Farsø frem til 2012, kun tale godt og positivt om Farsø.

- Jeg synes, at Farsø har formet Kamilla til et rigtigt godt menneske, siger Torben med et drilsk smil til sin kone, og det ønsker jeg også for vores børn. Jeg er selv opvokset i Svenstrup, men meget har forandret sig siden da. Den er blevet en forstad til Aalborg. Derfor er jeg glad for, at det endte med Farsø.

Begge har arbejde i Aalborg og det er også her de har mødt hinanden. Torben er salgskonsulent for Berendsen med Vendsyssel som distrikt.

Trygt og godt
-For mig er det lige meget hvor jeg kører ud fra. Jeg tilrettelægger selv min arbejdsdag. Det der er vigtigt for mig, er at min familie befinder sig trygt og godt og at vi har det i nærmiljøet vi har brug for, såsom børnepasning, skole, fritidsaktiviteter og indkøbsmuligheder. Det bedste for mig efter en arbejdsdag, er at træde indenfor i mit drømmehus, blive mødt af min familie og nyde den natur der er lige udenfor, siger Torben Jepsen.

Lige nu går Kamilla hjemme på barsel med deres yngste barn, som blev født mens huset var under opførelse. Deres ældste barn er lige startet i Bakkegårdens Børnehave. På et tidspunkt bliver det også hverdag for Camilla, som arbejder hos AM Sales & Marketing i Aalborg midtby. Men Kamilla har det på samme måde som Torben, basen og drømmehuset i Farsø er det vigtigste.

Beliggenheden er unik
Der er ingen tvivl om, at familien har valgt en af Idunsvejs bedste grunde, højt beliggende med udsyn til naturen og åbne marker mod vest og udsigt ind over Farsø mod øst. Og netop beliggenheden har været afgørende for hvordan de har indrettet deres hus. De har store vinduespartier mod vest og øst, så lyset kan strømme igennem det store fællesrum som er husets knudepunkt. Og det er da også parret selv, der begge er midt trediverne, der har siddet med tegneblokken tegnet de store linjer for deres drømmehus. Efterfølgende er der kommet Vesthimmerlandske håndværkerfirmaer på opgaven.

-Vi har prioriteret et funktionelt hus med højt til loftet og et godt lysindfald. Og så har vi også tænkt praktisk.  Huset er bygget i sten og med ”træbesætninger” i Hardieplank. Jeg vil altså hellere bruge tiden sammen med familien fremfor en malerpensel, siger manden i huset, Torben.

Men, som man kan se, mangler der stadig lidt udendørs finish. Og det er her kommer velkomstpakken fra handelsstandsforeningen og erhvervsrådet kommer ind i billedet. For når det bliver forår skal der anlægges terrasse, udendørsbelysning, græsplæne og et udendørsmiljø, som gør at man kommer til at nyde de naturskønne omgivelser endnu mere.

Håber der snart kommer naboer
Og med til omgivelser hører også naboer.

-Vi kan da godt tænke os snart at få nogle naboer, siger Kamilla. Jeg ved, at der nogle der er meget interesserede, for de har kontaktet mig, nu da jeg går hjemme. Så jeg håber snart de går i gang.

- Jeg kan virkelig kun tale godt området, men jeg opfordrer kommunen, som står for salget af grundene, til at lave et bedre salgsmateriale med udførlige beskrivelser over hvad der gælder for området og hvilke tilslutninger der følger med sammen med grunden. For som nybygger står man med mange beslutninger der skal tages, og jo smidigere denne proces bliver, jo bedre.      

e-max.it: your social media marketing partner