VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommunes Kulturpris 2017 og Fritidspris 2017 blev her til aften uddelt under festlige rammer i et fyldt ALFA i Aars.

Omkring 350 repræsentanter fra Vesthimmerlands kultur- og Fritidsliv havde fundet vej til ALFA for at hyldede mange ildsjæle, som hver dag yder en stor indsats for at skabe en bred vifte af kultur- og fritidstilbud.

Aftenens værter var formand og næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget Kurt Friis Jørgensen og Signe Nøhr, som på let og underholdende facon ledte de mange fremmødte gennem aftenens program. 

Udover uddelingen af Kultur- og Fritidspriserne bød aftenen også på uddeling af DGI Nordjyllands ”Unglederpris” i Vesthimmerland, Idrætsrådet Vesthimmerlands ”Du gør en forskel”pris og fejringen af ikke mindre end 111 idrætsambassadører.

De fik priserne i år?
Kulturprisen 2017 gik til Mogens ”Livsnyder” Lynge fra Løgstør, som gennem sin kameralinse sørger for på flotte vis at sætte Løgstør på landkortet. Han var i skarp konkurrence med Den Frivillige Turistgruppe i Hvalpsund og bestyrelsen for Støtteforeningen for Stenaldercenter Ertebølle, som også var indstillet til prisen. Modtageren af Kulturprisen vælges af Vesthimmerlands Kulturråd, og det var kulturrådets formand Bo Jacobsen, som uddelte prisen.

Fritidsprisen 2017 skulle findes blandt ikke mindre end 15 indstillede kandidater. Fritidsrådet var i sidste ende kommet frem til, at modtageren af prisen i år skulle være Klaus Thøgersen fra Haubro Idrætsforening. Klaus har gennem et stort engagement fået etablereret en velfungerende floorballafdeling – Haubro Tigers, i Haubro Idrætsforening. Afdelingen har i dag 38 børn og 30 voksne. Lang de fleste fra landsbyen, men også fra resten af Vesthimmerland. Prisen blev overrakt af Fritidsrådets formand Per Nyborg.

De to prismodtagere modtog en bronzestatuette, blomster, diplom, Vesthimmerlands Kommunes Kulturvin og en pengegave.

111 Idrætsambassadører
Ikke mindre end 111 idrætsudøvere fra Vesthimmerland, var blevet indstillet til Idrætsambassadørerne 2017, heraf var 103 mødt til prisfesten, hvor de alle blev kaldt på scenen og fik overrakt et diplom og en powerbank. I præsentationen af idrætsambassadørerne kunne Kurt Friis Jørgensen fortælle at der gennem de 11 år hvor kommunen har udnævnt idrætsambassadører nærmer man sig kraftigt 1.000 ambassadører i alt; selvom han nu også kunne se nogle gengangere fra år til år.

Unglederprisen
For andet år blev DGI Nordjyllands Unglederpris Vesthimmerland også uddelt til prisfesten. I år gik prisen til Emma Kjær fra Aars Svømmeklub, som i sammen ombæring også blev indstillet til DGI Nordjyllands Ungleder.

- Emma er sådan en, der bare gør ting, hvis vi siger at det kunne være godt. Hun underviser både børn og voksne i svømning, har udspringshold, er med til at uddanne udspringsinstruktører, har lavet træningslejr og er instruktør i motionsprogrammet floatfit, nævnte formanden for Aars Svømmeklub, Jimmy Sørensen i sin indstilling.

Emma Kjær fik kr. 2500 samt en hættetrøje og blomster,

Du gør en forskel prisen
Idrætsrådet Vesthimmerlands ”Du gør en forskel-prisen” gik i år til Dorthe Pedersen fra Vester Hornum.

 - Dorthe er en stille, rolig og meget venlig person, som altid gerne giver en hjælpende hånd, hvor der er brug for det, kunne Idrætsrådets formand, Tove Douglas læse op af den indstilling, som havde ført til tildelingen.

Den var lavet af Lone Gertsen fra Vester Hornum, hvor Dorte Pedersen er fast inventar til de fleste arrangementer.

- Hun er blandt andet sekretær i Vester Hornum Gymnastikforening, med i Vester Hornum Skoles Støtteforening og altid at finde til byfesten, hvor hun også ligger mange frivillige timer, lød det videre af rosende ord.

- Hun holder sit ord. Kan hun ikke finde én til opgaven, så klarer hun det selv trods det at fuldtidsjob og familieliv også skal hænge sammen, lød de pæne ord også. - Netop fordi Dorte er en stille pige, er der ikke mange, som lægger mærke til hvor meget hun gør for os og lokalsamfundet.

Dorte Pedersen fik kr. 5000 og et diplom på sin ”du gør en forskel”-pris.

Prisfesten blev holdt i et næsten fyldt ALFA, hvor der også var forskellig underholdning af dygtige, lokale dansere, sangere og musikere. Blandt andet var der optræden af Dance & Stages 50 dansere, som opførte deres Toy Story-dansenummer, som de for mindre end en uge siden deltog i VM i Tyskland med.

Her ses de 103 ud af de i alt 111 idrætsambassadører for Vesthimmerland ved prisfesten

 

Dorthe Pedersen fra Vester Hornum modtog ”Du gør en forskel” prisen for sit engagement  i flere foreninger i Vester Hornum, hvor hun altid står klar til at give en hånd. Prisen blev overrakt af Tove Douglas fra Idrætsrådet, mens Klaus Frederiksen fra Spar Nord stod for pengegaven. .

e-max.it: your social media marketing partner