FARSØ: I 2016 blev Farsø Sygehus er blevet betænkt af gårdejer Poul Krog fra Årup i sit testamente med 1. mio. kr.

Blandt ønskerne fra personalet, skal en del af pengene bruges udendørs til renovering af gårdhaverne. Men også indendørs kommer pengene til gode.

På en skopistue på medicinsk dagsafsnit har man af arbejdsmiljøhensyn netop fået installeret et særligt loftslys. Lyset kan skifte farve til rød og grøn – foruden helt hvidt lys, Lyset har man allerede har gode erfaringer med på sygehusets operationsstuer. Det røde lys er godt baggrundslys for monitorer, mens det grønne lys er godt ved instrumentborde, mens det skarpe hvide lys tændes i forbindelse med rengøring på stuen.

Overlæge på medicinsk dagsafsnit Gunnar Lauge Nielsen har endnu ikke selv brugt det nye lys i praksis i forbindelse med en skopiundersøgelse, da det kun har været installeret i få dage.

-Men jeg har fra kollegaer ladet mig fortælle, at det kan jeg godt se frem til, fortæller Gunnar Lauge Nielsen. Det betyder, at man ikke overanstrenger sine øjne ved det skarpe lys fra monitorer. Det er lidt ligesom man i gamle dage placerede en lampe med ”blødt” lys bag sit fjernsyn, forklarer Gunnar Lauge Nielsen.

 

Det nye lys på skopistuen har kostet i omegnen af kr. 50.000 

e-max.it: your social media marketing partner