FARSØ: Farsøs tre børnehaver og vuggestuer er efter et udviklings- og praktikforløb, blevet certificeret som DGI børnehaver.

 DGI certificeringen dokumenterer kort og godt at der er blevet mere idræt, leg og bevægelse i børnenes hverdag i børnehaven eller vuggestuen.  

I fredags var de ca. 150 børn og 30 personaler fordelt på Højgården, Bakkegården og Valhalla inviteret til Farsø Stadion af DGI Nordjylland.

I invitationen stod der ”De Olympiske Lege”, hvilket det da også blev til under ledelse af Farsø Skoles X-piloter, der havde fundet adskillelige lege frem til at stimulere børnenes sanser og motorik, hvilket er formålet med mere leg og bevægelse i børnehaven.

Og dette kunne gøres på mange måder – udtænkt af X-piloterne. Lege som rent faktisk har stimuleret børn i generationer, såsom blindebuk, kartoffelløb, sækkeløb, vælte dåser, slalom, vendespil – og dagens favorit, nemlig af spise slik-snørrebånd for at gavne mundens motorik.

Med andre ord er det en certificering på den sjove måde som børnehaverne er gået ind i, som også med hjælp fra DGI konsulent Anja Rasmussen har bidraget kreativitet til hvordan man leger bevægelse ind i hverdagen.   

DGI certificeringen har betydet at daginstitutionernes personale har gennemgå et kursusforløb. Forløbet har klædt personalet på til at kunne tænke idræt og bevægelse ind i hverdagen og tilbyder en række helt konkrete redskaber, ideer og inspiration til, hvordan børns motoriske udvikling kan stimuleres på nye og anderledes måder.  

Gennem fire moduler i løbet af det seneste halve år er børnehaverne blevet klædt på til at tilbyde børnene en aktiv hverdag.  

-Det overordnede mål for børnene er at få skabt en struktureret hverdag, bedre kostvaner, blive mere selvhjulpne ved styrkelse af motorikken og få en større fællesskabsfølelse, fortæller børnehaveleder Hanna Jensen fra Højgårdens Børnehave. Det er i hvert fald det vi som personale ønsker at få ud af samarbejdet med DGI, siger hun.   

Anja Rasmussen, idrætskonsulent i DGI med base i Nordkraft i Aalborg, er de tre børnehavers konsulent på projektet. Hun fortæller: Formålet er at skabe kultur i børnehaverne med mere ”leg og bevægelse. Børnene skal være mere bevidste om at være selvhjulpne, d.v.s. spise selv, selv tage tøj på og andre ting. 

Til dette har Anja Rasmussen i forløbet været rundt i de tre børnehaver med tips, inspiration og gode råd til øget ”Leg og bevægelse”.  

En af de ting som Anja Rasmussen har haft med til børnehaverne er en sangleg med bevægelse. Og denne blev dagen på Farsø Stadion indledt med, inden børnene gruppevis bevægede sig rundt på hele Farsø Stadion for at prøve X-piloternes aktiviteter.

Som man gør ved ”De Olympiske Lege” belønnes man med medalje for god indsats og således blev dagen i fredags sluttet af med medaljer og diplomer – og et DGI flag til at vejre i flagstangen hjemme ved børnehaven. 

e-max.it: your social media marketing partner