FARSØ: I anledningen af ”Ordblindeugen” i uge 40 afholder Ordblindeforeningen i Nordjylland en ordblindedag imorgen mandag, som afholdes i Farsø’s Dronning Ingrid Hallerne.

Ordblindeugen har til formål at skabe opmærksomhed om ordblindhed og de udfordringer ordblinde har. De hjælpemidler der kan lette hverdagen for ordblinde og de muligheder for hjælp i forbindelse med undervisning og uddannelse en ordblind kan få.

-Vores håb er, at man vil bakke op om vores initiativ og alle med interesse for vores emne om ordblindhed er meget velkomne på ordblindedagen, lyder det fra Jytte Ebdrup fra Ordblindeforeningen i Nordjylland, og fortsætter:

-Vi har sammensat et program, hvor der er mulighed for at høre om livet på en ordblinde-efterskole(Farsø Efterskole), set fra både elevers og lærers synsvinkel. Vi skal høre lidt om, hvad eleven kan gøre for at overvinde sine læringsbarrierer og om hvordan voksne kan støtte den proces. Det er også muligt at få den nyeste viden om, hvordan smartphone, app’s og IT-værktøjer kan være til hjælp i hverdagen og i undervisningssituationen.

Om aftenen fortsætter de informative indlæg med, hvordan det kan lykkes at komme gennem uddannelsessystemet og stå som nyuddannet psykolog, når man er ung, ordblind og skal tackle de udfordringer, man møder undervejs.

Der vil også være besøg af Bubber, kendt fra tv, som vil fortælle om sit liv som ordblind og hvordan han har fundet en måde at tackle det på, så han har fået det liv han gerne ville have.

Ordblindeforeningen vil gerne udbrede den viden til så mange som muligt, at ordblindhed og læsevanskeligheder ikke er noget som man behøver at skjule, for der kan gøres noget ved det og der er hjælp at hente. Derfor håber Jytte Ebdrup, at særligt skolerne som har modtaget en særlig invitation til arrangementet om dagen i undervisningstiden møder op, så man kan få gjort op med tabuet omkring ordblindhed og læse-/stavevanskeligheder og i stedet fortælle hvilke tekniske muligheder der er for hjælp i forbindelse med uddannelse, så man kan følge den almindelige undervisning. 

FAKTA:
Det siger Bubber om at være ordblind: - I dag er det fortsat et tabu, at man ikke kan stave!. Man kan halte, man kan se dum ud og man kan have mærkeligt tøj på. Det giver ingen poblemer. Men hvis ikke man kan stave, så man da være idiot. Derfor er det skønt, at der er kommet et navn på det, og man kan sige: Men det er jo fordi jeg er ordblind, siger Bubber.
Fordi Bubber vidste, at han var ordblind, kunne han også tidligt få undervisning der hjalp ham. I dag har Bubber lært at læse, men det er stadig en kamp for ham. 

Se annoncen i Farsø Avis for ordblindedagen her 

e-max.it: your social media marketing partner