VESTERBØLLE: I dag åbnede alle landets efterskoler dørene op til åbent hus, og Vesterbølle Efterskole var naturligvis ingen undtagelse. 

Efterskolen sætter traditionelt alle kræfter ind på at præsentere efterskolen på denne dag. Faktisk hjælper mange tidligere elever til, fordi man de seneste år har oplevet et massivt antal besøgende. Ligeledes har efterskolen udvidet åbningstiden helt til kl. 20.00, hvor arrangementet på de fleste andre efterskoler normalt kører fra kl. 13.00 til kl. 17.00. På den måde kan elever og ansatte på den lille efterskole nå at snakke med alle interesserede.

Mavefornemmelsen er det vigtigste
Typisk vælger de unge efterskole ud fra interesser, og det gælder til dels også eleverne på Vesterbølle. Efterskolen er en bred, boglig efterskole, som tilbyder cirka 25 valgfag, lige fra friluftsliv til cheerleading. Alligevel er valgfagene ikke det altafgørende. Mavefornemmelsen er det vigtigste. En lille efterskole med plads til 92 elever kan noget særligt. På Vesterbølle er det i høj grad fællesskabet, der er varemærket og sælger efterskolebilletter. Når man træder ind, mærker man en særlig stemning, og man er vidne til en masse unge mennesker, som er fælles om alle mulige aktiviteter.

- Det er vores erfaring, at vi bliver valgt på stemningen, på fællesskabet og i virkeligheden på den helhed, som kan være lidt diffus at definere, forklarer forstander Martin Diget Aamann.

Dannelse er mange ting
Vesterbølle Efterskoles fornemmeste opgave ligger i den generelle dannelse. Dannelse på Vesterbølle er mange ting, som det er beskrevet i efterskolens værdigrundlag såvel som det kommer til udtryk i hverdagen.

- Vi prioriterer alle de ting, som er med til at danne de unge mennesker og heldigvis er der rigtig mange, der ser værdien i det, fortæller forstanderen.

En af dem er Frank Bjerre Nikolajsen fra Skive, som havde taget turen til Vesterbølle sammen med sin søn Peter. Peter er meget interesseret i mountainbike og har fundet ud af, at netop Vesterbølle har mountainbike som valgfag. Hans far lægger derudover vægt på, at sønnen bliver modnet i løbet af et efterskoleophold, og at han får mulighed for at prøve noget nyt. De var begge begejstrede for hele pakken og havde en god mavefornemmelse. Peter var ikke i tvivl om, at han gerne vil være elev på Vesterbølle.

Han fik udfyldt tilmeldingsblanketten til Efterskolernes Dag og tæller nu en af flere drenge på ventelisten til næste skoleår. Vesterbølle er et populært valg, og efterskolen har de seneste mange år været fyldt op. Man har endda udvidet elevtallet fra de oprindelige 82 pladser til nu 92 pladser.

Venteliste eller ej så mener forstanderen dog stadig, at Vesterbølle er et besøg værd.

- Ventelisten skal ikke afskrække, for der kan ske en del i løbet af et skoleår, men man skal generelt være hurtigt ude, hvis man vil sikre sig en plads. Er man pige og vil på Vesterbølle, så er der stadig mulighed, men man skal ikke vente for længe, lyder opfordringen fra forstanderen.
 

Gik man glip af Efterskolernes Dag, så er der også mulighed for løbende at komme på besøg på efterskolerne, ligesom Efterskolernes Aften i januar er en god mulighed.

e-max.it: your social media marketing partner