Omfartsvej til 90 mio. kr. indviet – FOTOS & VIDEO

VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommunes hidtil dyreste anlægsprojekt, omfartsvejen syd om Aars, blev i dags indviet med en vejfest under overværelse af næsten 1000 mennesker.

 

Indvielsen skete med taler, musik, kanonsalut, kortegekørsel og et motionsløb. Men ikke mindst hjalp 4- årige Viola borgmester Knud Kristensen og formand for Teknik- og Miljø, Niels Krebs Hansen med at klippe snoren til 1. etape af den 9 km. lange vejstrækning, som går i en bue uden om Aars fra Holmevej til Aggersundvej. Når etape 2 indvies i maj eller juni næste år vil den sidste strækning fra Aggersundvej til Roldvej være ført igennem, og dermed vil den direkte forbindelse til A13 og E45 i nordgående retning være nået.

Den dyre vejstrækning til 90 mio., som blev vedtaget ved et snævert flertal bestående af De Konservative og Venstre tilbage i 2012, har to formål, nemlig at aflaste den massive trafikstrøm gennem Aars by, men ikke mindst at komme hurtigere til og fra motorvej E45.

For virksomheder og borgere i Farsø vil det betyde op til 10 minutters kortere køretid til Aalborg, ifølge borgmester Knud Kristensen.

I sin tale sagde han – Nogle kalder det en omfartsvej. Jeg kalder den en indfartsvej, for den binder den vestligste del af Vesthimmerland på infrastrukturen.

Dermed mente han Farsø, som med den nye vej strækning også kan besøges med modulvogntog.

-Jeg er sikker på, at vejen vil komme til at betyde noget positivt for udviklingen i Vesthimmerlands Kommune, lød det videre fra borgmesteren.

De første til at tage vejen i brug i lørdags var en karavane af veteranbiler og motorcykler, der blev sendt afsted til musik fra Kimbrergarden. Derefter var det motionisternes tur til at teste de nye asfalt under løbeskoene. Indvielsen bød også på gratis hotdogs, kaffe og vejkage. 

Første spadestik til den nye omfartsvej blev taget 2. juli 2015, samme sted som indvielsen fandt sted i lørdags, nemlig i nemlig i krydset ved Tvebjergvej og Sjøstrup Allé. 

Niels Krebs Hansen, formand for kommunens teknik- og miljøudvalg, holdt også tale og han forklarede, at flere hundrede hektar jord har været i spil i de fire jordfordelinger, som har været nødvendige for at få tracéet på plads til den nye vej. Sammenlagt har kommunen opkøbt 44 hektar af 173 lodsejere langs omfartsvejstrækningen til projektet.

 

Den røde strækning fra Holmevej til Aggersund blev indviet i dag. Til maj eller juni næste år følger den sidste strækning – etape 2 fra Aggersundvej til Roldvej. For Farsø borgere kommer det til at betyde, at man ikke længere skal køre igennem Aars for at komme til E45 eller eksempelvis Aalborg.     

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: