Seniorer på åletur

FARSØ: Ældre Sagen Farsø arrangerer regelmæssigt udflugter for kommunens seniorer. Således også i fredags og denne gang var det den årlige “åletur” det drejede sig om, og den har efterhånden udviklet sig til at blive et tilløbsstykke.

Udflugten gik først til den efterhånden meget berømte Skulpturpark i Hune ved Blokhus, derefter til Etly Klarborg og Blokhus Lys, begge dele ikke langt fra Skulpturparken. Efter planen skulle dagen afsluttes med ålegilde på Gjøl Kro, men af forskellige årsager måtte der findes et andet sted, og i stedet faldt valget så på Vesløs Kro.

Vejrmæssigt fandt udflugten ikke sted under de bedste forudsætninger: Vejrguderne var ikke særligt venlige stemte, idet der var varslet en hel del regn om eftermiddagen i Blokhus området, og den prognose kom desværre til at holde, og temperaturen var også i den lave ende af skalaen. Hele 114 seniorer havde meldt sig til udflugten på trods af vejret, så Ældre Sagen Farsø var nødsaget til at bestille både en dobbeltdækker og en almindelig bus.

Efter ankomsten til Skulpturparken i Hune, var der dækket et meget flot kaffebord i parkens orangeri. Herinde kunne man sidde og nyde en meget flot udsigt ud i parken og dens seværdigheder, samtidigt med at man drak kaffe og spiste hjemmebagte boller og flødeskumslagkage. Efterhånden som folk var færdige med kaffen, så gik man en tur rundt i parken og beundrede de mange forskellige figurer, især de meget flotte sandskulpturer, som her i 2017 er lavet over temaet: Magiske Eventyr. Man kunne også beundre mange træskulpturer, savet ud af kæmpestore og meget mindre træstammer med motorsav, der er også stenskulpturer, betonskulpturer, bronzeskulpturer og sansehaver, noget for enhver smag. På trods af det til tider regnfulde vejr, så var de fleste deltagere en tur rundt i parken.

Efter besøget i Skulpturparken gjaldt det så et besøg hos Etly Klarborg og Blokhus Lys. Som de fleste nok ved, så er det Etly Klarborg der laver de nok så berømte julenisser med forskellige navne. Blokhus Lys er et sted, hvor man støber stearinlys i mange former, efter sigende skulle det være Danmark største forretning med lys og servietter. Besøget i disse to forretninger var nok mest til glæde for damerne, men mange af mændene var da også inde og kigge, måske mest for at holde øje med deres bedre halvdels indkøb.

Videre gik turen så til Vesløs Kro, og til kroen er der tilknyttet et galleri, hvor der er udstillet moderne malerier i skrappe farver, og glaskunst og glasfigurer i mange forskellige farver og former. Mange af deltagerne var inde og kigge og der blev også her handlet lidt. 

Godt sultne og forventningsfulde begyndte seniorerne så at sætte sig til bords for at spise ål. Det blev et ålegilde som vil blive husket af de fleste, for nogle velstegte ål og veltillavet tilbehør, samt en festlig og fornøjelig stemning. 

Kromanden havde sørget for en musiker til at spille dæmpet hyggemusik under spisningen, der blev sunget medbragte sange og der blev sunget fællessang stående med arm i arm. Under spisningen kom kromanden ind og fortalte historien om, hvordan han var kommet i besiddelse af Vesløs Kro, og hvor svært det havde været at få kroen startet op igen, efter at den havde været lukket ned i en længere periode, historien blev fortalt meget levende og humoristisk måde, og på et charmerende vendelbomål.

Efter at folk rigtig godt mætte og trætte, ovenpå en dag med mange gode indtryk og oplevelser, så blev kursen sat mod Farsø, hvortil busserne ankom midt på aftenen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: