VESTHIMMERLAND: I sidste uges avis påpegede Kirsten Moesgaard (UP) og Per Bisgaard (V) at Gedsted snart står uden lægepraksis og et Sundhedens Hus kan være med til at redde situationen.

Det er dog sådan at et Sundhedens Hus placeret i nærheden af Farsø Sygehus fortsat kun er på tegnebrættet. Der vil gå to år inden huset, altså rammerne for Sundhedens Hus, vil stå opført.

Det er ellers ved at være adskillelige år siden, at ideen om et Sundhedens Hus i Farsø, der kunne få et nært samspil med sygehuset, kom frem. Men man ønsker huset besat med lejere – altså eksempelvis praktiserende læger, fysioterapeuter og andre sundhedsfaglige praksis inden første spadestik tages på byggeriet.

Ud over disse praksis er det også meningen at Sundhedscenter Vesthimmerland skal flyttes til de nye lokaliteter, ligesom regionen har mulighed for at leje sig ind.

Når forhåndstilkendegivelser fra lejere er på plads er det tanken at investorer skal stå for opførelsen af huset og stå for udlejningen af det.  

Vesthimmerlands Kommune har sat 500.000 kroner af til at udarbejde planerne for Sundhedens Hus, og en skitse er nært forestående. Den ventes præsenteret inden for de næste par måneder.

To læger og to fysioterapeuter håber man meget at kunne præsentere i huset, når det står færdigbygget. Men man vil meget gerne have mere. Det giver blandt andet det gode samarbejde med region Nordjylland håb om. Ønsket er at få nye speciallæger til området, hvis der kan tildeles et eller flere ydernumre af regionen, eksempelvis en øjenlæge.

Det vil tage ca. et år at opføre selve huset, når placering og køb af grund er på plads.

e-max.it: your social media marketing partner