VOGNSILD: Selvom Vognsild er en lille by ifølge landkortet, så kan man tydeligt se, at byen viser det stik modsatte når årets byfest, nemlig Sommerfesten går i gang.

Til trods for byen kun har 250 indbyggere, kunne man tælle hele 75 frivillige hjælpere, til at hjælpe med planlægning, vagter i forskellige boder o.s.v.

Byfesten startede op onsdag med et børnecykelløb, hvor børnene skulle nå flest runder på 1,4 km. Bagefter blev uddelt medaljer til alle de deltagende børn. Det store cykelløb på henholdsvis 10,30 og 50 km, fortsatte efterfølgende, hvor der blev brugt DGI tidstagning. Også her blev der uddelt fine præmier til vinderne.

Torsdag aften blev cyklen skiftet ud med løbesko. Vognsild Løbet bød på distancer på henholdsvis 5, 10 og 15 km også her blev der brugt DGI tidstagning. Kernehuset i Vestrup havde været behjælpelige med vand og kander, således at der kunne laves en vandpost i Vestrup, hvilket betød at løberne undervejs, kunne få skyllet munden inden de løb videre.

Både til cykelløb og løb var der stor opbakning, trods de små byger. Udgangspunktet for både cykelløb og løb var Morumvej 3 ” Den gamle sparekasse”. 

Fredag flyttede festlighederne til Stadion. Grillene blev tændt, hoppepuderne pustet op og skydevognen åbnet.

Fredag grillede gæsterne deres medbragte kød og spiste på terrassen. Kl. 19:00 åbnede klubhuset dørene for børnediskotek for de helt små børn frem til kl. 20:30, hvorefter de større børn tog over.

Forældre og voksne var denne aften henvist til terrassen. Men til trods for vejret, var stemningen helt i top. Da børnene var taget hjem, blev der denne aften også afholdt Dart turnering. Samtidig med at sømblokken var godt optaget.

Lørdag bød på mange forskellige spændende aktiviteter, fordelt ud over hele Stadionpladsen. Morgenen startede ud med gratis rundstykker og kaffe i klubhuset, hvortil Sognepræst Jari Tollestrup holdte en fin tale, efterfulgt af et par skønne salmer.

Tombolaen åbnede om formiddagen og alle lodder blev meldt udsolgt indenfor 1 time. Der var 200 rigtig fine gevinster på lodderne.  På græsset ved klubhuset blev hoppepuderne og skydevognen igen startet op. På plænen længere nede gik fodboldturneringen i gang med intet mindre end 8 tilmeldte hold.

På plænen ved siden af blev der blev afholdt Jysk mesterskab i Havetraktor træk, hvor den dygtige Nico Johansen var speaker. Trækket havde ca. 40 havetraktorer tilmeldt fordelt på 5 vægtklasser.

Til alle festlighederne nede på plænerne, havde man opstillet et telt, hvor der blev solgt kolde fadøl, sodavand, pølser samt pommes frites.

Igen var vejret en udfordring, men til trods for de enkelte byger sidst på formiddagen, kunne både fodbold og Havetraktortræk gennemføres uden problemer. Over middag var vejrguderne med festlighederne og solen kom frem. Dette kunne tydeligt ses ved klubhuset hvor vandrutsjebanen blev brugt flittigt af både store og små.

Om eftermiddagen startede også skattejagten for de mindste – hvor byens formand Torben Svenstrup sad og vogtede over skattekisten.

Til kagekonkurrencen var 14 kager tilmeldt til konkurrencen. Hvor der blev udtrukket 2 vindere. 1 for bedste udseende og 1 for bedste smag.

Byfesten sluttede som altid af med en kæmpe fest lørdag aften. Hvor temaet i år var ”grisefest”. Der var 127 tilmeldte til spisning. Den helstegte pattegris blev leveret fra den lokale slagter. Maden blev nydt og stemningen var i top. Nittegevinsterne blev udtrukket og der blev afholdt amerikansk lotteri. DJ Thomas Simonsen fik hurtigt fingeren lagt, så musikken var helt rigtig og folk fik rørt fødderne på dansegulvet. Man kunne fornemme det tætte sammenhold der er i byen. Der var som altid mange unge med. Unge mennesker som er fraflyttet byen, men som kommer ”hjem” hvert år, for at være med i festlighederne til byfesten. 

 

Søndag formiddag samledes folk igen, for at lave en fælles oprydning. Selvom folk mødte trætte op efter festlighederne aftenen forinden, så blev opgaven løst ved fælles hjælp. Teltene blev pakket sammen, terrassen ryddet og klubhuset rengjort.

 

e-max.it: your social media marketing partner