Nyt skoleår med teaterringning og mobilfri zone

FARSØ: Da Farsø Skoles 700 elever i dag mødte ind til en nyt skoleår efter sommerferien, så blev de præsenteret for tre nyheder.

For det første var der fællessamling og velkomst i Dronning Ingrid Hallerne. Fra viceskoleleder Anders Myrup Rasmussen lød det:

– Det er en ny tradition vi starter her med at mødes i Dr. Ingrid Hallerne. Vi har følt os klemt i Fællessalen på skolen. Her er god plads, så vi kan få startet fornuftigt op. Vi er her samlet 700 elever og alle skolens lærere og pædagoger.

De to øvrige nyheder oplyste skoleleder John Andersen eleverne om.

Forventningens glæde
Men han indledte dog med forventningens glæde: – I kender godt det. Aftenen før juleaften hvor man skal lægge sig til at sove og man glæder sig til noget rigtigt godt. Sådan havde I det i aftes, for I skulle i skole igen, lød det fra John Andersen, hvorefter latteren lød fra de 700 elever i hallen.

Ringer ind 3 minutter før tid
Men to ting har forandret sig siden vi gik på sommerferie, lød det fra John Andersen.

Den første ting har i måske allerede lagt mærke til. Det ringer nemlig 3 minutter før tid, nærmere bestemt kl. 7.37 ringer det første gang. Så ringer det igen kl. 7.40 som det plejer. Det hedder ”teaterringning”. Når det ringer første gang betyder det, at I elever, lærere og pædagoger skal gå til klassen og finde jeres plads. Når det så ringer 2. gang, så regner vi med at alle er på plads og der er ro, så undervisningen kan gå i gang. Det synes vi er meget målrettet og giver mere undervisningstid

Mobiltelefoner låses væk i skoletiden
Den anden ting, kender dem som nu går i 8-9.klasse og 6. klasse, for det har I prøvet i 3 måneder. Det handler om Mobilfri Zone. Det betyder, at når man møder i klassen, så anbringer man sin mobiltelefon i en ramme som låses inde af læreren – og kun hvis man ikke har idræt eller skal i faglokalerne i løbet af dagen, så bliver mobilen liggende indtil I skal hjem. Det giver os rigtig meget ro og sammen med teaterringningen kan det sørge for at vi får lært det vi skal, når vi er i skole. Det er egentlig det vi går i skole for, nemlig at lære mest muligt, slog John Andersen fast.

Det bliver et fantastisk skoleår vi har foran os. Det glæder vi os rigtig meget til. Og vi er rigtig stolt af jer for I er nogle rare børn at være sammen med og nogle rigtige gode klasser, lød det i John Andersens sidste del af sin velkomst til de 700 elever på Farsø Skole.

Inden eleverne gik til deres klasser på skolen, så blev der budt på lidt bevægelse, som også er en del af undervisningen. Der skulle danses!.

FAKTA:
Mobilfri skole
Siden april 2017 har overbygningen og 5. årgang på Farsø Skole deltaget i et forsøg omkring mobilfri zone. Et forsøg, som faktisk blev sat i stand på opfordring af skolebestyrelsen. Elevrådet tog ideen til sig og har deltaget i at få eleverne i udskolingen til at bakke op om forsøget. Enkelte – både elever, skolebestyrelse og ledelse – var en smule skeptiske. For måske ville det blive svært at få formidlet formålet med forsøget og få det gennemført – men det blev forsøgt, og inden sommerferien blev projektet evalueret. Lærere og elever deltog i evalueringen. Resultatet var tydeligt – en overvejende del af eleverne synes, det er et godt break at være offline.  Lærerne oplevede mere motiverede og sociale elever både i timerne og i pauserne.
Eleverne skal ved skoledagens start aflevere mobiltelefonen (hvis den er med i skole) i et mobilhotel, som opbevares i klasselokalet i aflåst skab. Mobiltelefonerne udleveres igen ved skoledagens afslutning.

 

FAKTA: Teaterringning
Mange skoler har afprøvet teaterringning. Det viser sig, at der bl.a. opnås en del ”ekstra” undervisningstid og færre konflikter på vej ind i klassen efter frikvartererne.
Hvorfor hedder det teaterringning: Udtrykket kommer fra teatrets verden. Her begynder forestillingen præcis til tiden.  For at få alle tilskuere til at sidde på deres pladser, så de er klar til at se forestillingen præcist til tiden, foretages der teaterringning. Det betyder at en teaterklokke ringer flere gange før selve forestillingen begynder. Ved sidste ringning sidder alle på deres pladser.  Første ringning finder på Frasø Skole sted tre minutter før officiel mødetid.  KL. 07.37, KL. 09.37 og KL. 13.52. Denne ringning betyder, at elever og lærere går til deres klasser. Anden ringning finder sted til officiel ringetid Kl. 07.40, Kl. 09.40 og Kl. 13.55. Denne ringning betyder, at undervisningen begynder NU og eleverne sidder på deres pladser.  

 

Skoleleder John Andersen fortalte om skoleårets to nye tiltag nemlig ”teaterringning” og mobilfri zone.

 

Skoleåret blev også danset i gang

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: