HVALPSUND: Sidste onsdag åbnede første del af et nyt spisested i Hvalpsund. Nemlig is-cafeen, som er del af det nye spisested ”Pakhuset”, som har til huse på Fjordvej 1, lige op ad lystbådehavnen i Hvalpsund.

Gradvist hen over efteråret åbner resten af ”Pakhuset” op med brasserie i den modsatte ende af is-cafeen og med restaurant på 1. salen.

Det er familien Bach, der både ejer pakhuset og det nye spisested. Familien Bach er nærmere bestemt også den Familien Bach der i 1972 opførte Bach’s Bådværft og drev virksomheden med stor succes til en brand i produktionshallerne i 2009 satte et punktum for bådværftet.                       

- Ja, hvem skulle have troet, jeg også skulle blive restaurantejer fortæller Eigil Bach, der som iværksætter ellers har været med til at starte mange projekter op.

”Pakhuset”
For ti år siden blev den markante administrationsbygning – opført i en byggestil som et pakhus, tilbygget bådværftet.

- Og noget må have holdt hånden over denne bygning, for produktionshallerne bagved nedbrændte totalt, fortæller Eigil Bach, der i dag glæder sig over at ”Pakhuset”, som Bachs Bådsværfts tidligere administrationsbygning nu er omdøbt til, kan komme i brug igen efter kun 2 års reelt brug. 

Lang betænkningstid
- Indrømmet, vi har taget os lang betænkningstid, fortæller Eigil Bach. Først om vi skulle opføre bådværftet igen, herefter hvad der skulle ske med grunden, med administrationsbygningen, o.s.v., o.s.v. Vi har været vidt omkring og senest havde vi egentlig besluttet os for at sælge ”Pakhuset”, men fortrød.

Datter får egen restaurant
- Vores datter Lene, som er uddannet kok har nemlig altid drømt om sit eget spisested, forklarer Eigil Bach. Men tidspunktet skulle også være det rigtige, og det synes både hun og resten af familien er nu – eller det vil sige for 2 år siden, hvor vi begyndte at arbejde med ideen. Huset havde vi jo, så vi skulle ”bare” have puttet det rigtige koncept ind i det. Vi fik god hjælp fra LAG og Peter Bach Frederiksen, som også fik nogle penge søgt hjem til ombygning og køkkeninventar.

For kun 2 måneder siden gik vi i gang med første del af ombygningen med nedrivning af nogle indvendige vægge og indretningen af Is-cafeen og de lokaler som skal bruges til brasserie og restaurant. Det der nu venter, er opbygningen af selve det varme køkken, altså hvor husets specialiteter skal kokkeres.

Datteren Lene på 42 år er kok med mange års erfaring. Hun blev i sin tid udlært på Hotel Hvide Kro i Aalestrup og har derefter arbejdet på restauranter og cafeer i Århus, Viborg, golfcenteret i Lynnerup og sågar også køkkenet på Åglimt i Aalestrup, indtil hun for 10 år siden startede på Kimbrerkroen i Aars. Her er hun fortsat og bliver der også.

Selvom ”Pakhuset” vil have åbent hele året, så vil Lene Bach dele arbejdstiden mellem Kimbrerkroen og ”Pakhuset”. I ”Pakhuset” vil hun få god hjælp fra sin mor Judith og sin ældste datter Katrine med betjeningen, og far Eigil har da også tilbudt at stå i baren. Hele familien, der også tæller Lenes mand, Jan og svoger Steen har tilbudt sin hjælp til at komme godt i gang med ”Pakhuset”. Det er jo et familieforetagende, hvor alle er medejere.          

Meget inspireret af Skagens pakhus
Har man besøgt Pakhuset i Skagen så vil man også føle sig hjemme i Pakhuset i Hvalpsund.

Eigil Bach, indrømmer at alt lige fra hus, indretning og menu er rigtig meget inspireret af Pakhuset i Skagen. Ligesom i Skagen, befinder os her i Hvalpsund på et autentisk maritimt sted her, og det vil vi gerne lade slå fuldt igennem - også på madsiden.    

 

Her ses kok Lene Bach(ved flaget) datteren Katrine og mor Judith som står for betjeningen i det daglige og i baggrunden far Eigil Bach, der også går til hånde i Pakhuset.

Sidste onsdag åbnede Iscafeen og Lene Bach bag disken har allerede godt med besøgende, som har hørt om stedets åbning og som godt kunne tænke sig en god flødeis eller kaffe med kage.

 Pakhuset er utroligt smukt indvendigt og har en ligeså betagende udsigt. Her er førstesalen, hvor der vil være restaurant.  

Sikke en udsigt til maden 

 

e-max.it: your social media marketing partner