HVALPSUND: Efter 34 år i Vesthimmerland, først i Hvalpsund, så Ertebølle, så Louns og derefter Hvalpsund igen, flytter parret Lena Pape og Samuel Frederiksen fra Hvalpsund til Silkeborg.

 - Vi har besluttet at komme nærmere Århus, hvor vores nærmeste bor, og det er gået så overraskende hurtigt med hussalget, at der stadigvæk efter flytningen er aftaler, der skal overholdes, og i første omgang er Silkeborg så blevet den rigtige løsning, fortæller Samuel Frederiksen, mens der gøres klar til at pakke flyttekasserne for at rykke sydover. 

I 1983 kom parret til Hvalpsund, hvor Samuel blev skoleinspektør, og kort tid efter samtidig musikskoleleder i den tidligere Farsø kommune. Lena fartede hver dag til Viborg, hvor hun blev kontorleder i advokatfirmaet Dahl.

Med sig i rygsækken havde de en pæn portion musik og kultur, som de gav frie tøjler, da de flyttede til Ertebølle og skabte spille- og kulturstedet ”Ertebælgen”. Efter 8-9 år blev det igen Hvalpsund, hvor adskillelige musiktiltag siden er udsprunget på Samuels initiativ og blevet synonymt med solnedgangsmusik, sangens dag i Dagli’Brugsen og Spil-Sammen Aftener.  

Samuel Frederiksen blev pensioneret i 2004, hvor han som 65-årig kunne se tilbage på 21 år som skoleinspektør ved den daværende Louns-Alstrup skole.

Efter begges pensionering har både Lena og Samuel haft tid og lyst til at skrive hver sin bog. Sammen - men også hver for sig, er de leveringsdygtige med fortællinger, shows og underholdningsprogrammer både lokalt og lidt længere væk hjemmefra.

Der er ingen tvivl om at musikken og kulturen fortsætter for parrets vedkommende i Silkeborg, og det håber de også den gør i Hvalpsund og omegn.

Solnedgangsmusikken på lystbådehavnen i Hvalpsund fortsætter et par uger endnu med afslutning ombord på Færgen Mary den 12. august og et finaletrut på lystbådehavnen.   

e-max.it: your social media marketing partner