HVALPSUND: I denne uge mødtes alt godtfolk, vanen tro, til havnefest og kræmmermarked i Hvalpsund. 

300 spillere til Havnebanko
Onsdag aften lagde Havnefesten ud med havnebanko på programmet, som der var rigtig stor søgning til med i omegnen af 300 spillere på plads til masser af præmier på rækken og pladen. Bag Havnebanko stod Hvalpsund Fællesforening – og mon ikke det giver et klækkeligt bidrag til idrætsklubberne i Hvalpsund.

139 løbere til Hvalpsund Løbet
Torsdag aften var der Hvalpsund Løb. 139 løbere stod klar ved start på Havnepladsen til at tage den naturskønne rute på 6,5 km gennem Hvalpsund og omegn. Efter 22.01 var første løber i mål. Det var Sune Andersen fra Vexa HLM Running i Viborg.

Kræmmerhandel
I omegnen af 30 kræmmerboder kunne fredag slå teltdugen til side og åbne op for salget på Havnepladsen. Lørdag kom endnu flere folk fra nær og fjern kom for at gøre en god handel på kræmmermarkedet. I forbindelse hermed var der gratis rundstykker.   

Guldgravning overgik familiedyst
Fredag aftens familiedyst blev aflyst grundet ingen tilmeldinger, men til gengæld var eftermiddagens børnearrangement nemlig Guldgravning meget poplært. Ca. 50 børn gravede løs i den store sandbunke enten med hænderne eller sandskovle for at få fat i ”klingende mønt”som var begravet i sandet.

Flot vejr tilsmilede havnefesten lørdag
Lørdag skinnede solen og gav ekstra mange besøgende på Havnepladsen, der entne gjorde en god handel på kræmmermarkedet eller slog sig med en øl til hygge.

Ca. 400 til teltbal   
Lørdag aften var 260 spisende gæster på plads til havnemiddagen. Efter middagen indtog endnu ca. 100 danseglade teltet til teltballet med Sussi & Leo og Fede Finn & Funny Boys. Ligesom de forrige år var der god stemning og festglade mennesker i teltet oplyser Ole Randrup fra Hvalpsund Borgerforening.   

Optog og plankeslagsmål
Søndag sluttede havnefesten af med de meget publikumsvenlige indslag, optoget og plankeslagsmålet.

Der var noget eventyrligt over optoget
2 voksenindslag og 3 børneindslag havde i år meldt sig til optoget.

Vinder af voksenoptoget blev for andet år i træk Friplejehjemmet Hesselvang med et stort antal deltagere, heraf størstedelen af friplejehjemmets 24 beboere, der meget flot udklædte lystigt vinkede ud til publikum. Dertil kom ansatte, bestyrelse og frivillige i flotte kostumer, der afspejlede indslagets tema, nemlig H.C. Andersens eventyr. Der var prinsessen på ærten, svinedrengen, fyrtøjet, klodshans og kejserens nye klæder bare for at nævne nogle af eventyrerne. Det blev en meget velfortjent 1. plads til friplejehjemmet for det flotte indslag - og ikke mindst det store arbejde med kostumer, som alle stolte viste frem.

Voksenoptogets andet indslag kom fra Lord Nelson med Fiskere vs. Rockere. Her kunne man således både se fiskere på Puch Maxi med den grønne mælkekasse på bagagebæreren og flotte Harley Davidson motorcykler fra MC Smedien, der så ud til af forenes meget godt med hinanden i fiskerbyen Hvalpsund

I børnekategorien var der tre indslag. Vinder blev ”Piraterne fra Hvalpsund”, herefter fulgte ”Havfruen” og på tredjepladsen ”De unge deltagere i Tour de France”

Den nye generation trådte til i plankesalgsmålet
Efter at mangeårig mester af Plankeslagsmålet sidste år sagde Bo ”Taxa” Pedersen stop efter sin 10. sejr i træk. Derfor var der flere fra den nye generation der stillede op. 8 var i dyst om plankemesterskabet. I finalen stod onkel og nevø, nemlig Andi Kidmose og Mathias Tertuu Sørensen. Det var erfaringen med planken og den ekstra slagkraft bag netposen, der fik Andi Kidmose til at stå tilbage som vinder mens nevøen røg i vandet. Man kunne dog godt have undt unge Mathias sejren, for han kæmpede bravt.

Traditionen tro var der mange tilskuere til både optog og plankeslagsmålet. Mange fulgte også med til det efterfølgende grillarrangement i teltet, således at aftensmad og de sidste øl-ankre og spiritusflasker kunne blive tømt. Sammen med mad og drikke var der underholdning af Per Andersen.

Håber på enighed omkring brugen af Havnepladsen
Ole Randrup betegner det som en meget vellykket og festlig havnefest og glæder sig til næste års 40 års jubilæum med Havnefesten, hvis den da bliver til noget.

For desværre har der været uenigheder omkring brugen af Havnepladsen, som Havnefesten og borgerforeningen godt kunne have været foruden, efter så mange års afholdelse her.

-Hvis vi ikke når frem til enighed kan det betyde at havnefesten aflyses næste år eller at vi flytter den til lystbådehavnen, siger Ole Randrup. Men han håber på fornuften, og at den store indsats som borgerforeningen har gjort med netop at gøre Havnepladsen attraktiv med legeplads, madpakkehus og meget andet, påskønnes. Noget bl.a. Havnefesten økonomisk har bidraget til at kunne gennemføre.  

e-max.it: your social media marketing partner