VESTHIMMERLAND: Knapt er skolernes ferie startet inden en ny skole åbner. Det er naturvejleder Karin Winther, der i år udbyder Vild Madskole for alle NaturNørder i Vesthimmerlands Kommune.

Naturekspeditionen, det rullende naturcenter, ruller ud til både skov og strand, hvor der afvikles Vild Madskole. 

-Det er familiearrangementer, hvor vi indsamler råvarer i naturens spisekammer både til lands og vands, alt efter om det er arrangementer ved Limfjorden eller i skoven, og jeg har pakket naturbussen med alt i kurve, forklæder, potter og pander fiskegrej og har masser af ideer til vilde retter, fortæller, naturvejlederen.

Vi oplever meget stor interesse for, hvad der kan indsamles og spises i naturen, så det er en oplagt ferieaktivitet for hele familien, som derefter selv kan krydre ferieretterne med spændende vilde urter fra skoven og tilbehør fra fjorden.

På alle arrangementer indgår en vandring, hvor der fortælles og indsamles planter m.m. til Madskolens ”udekøkken”. Efterfølgende tilbereder deltagerne forskellige smagsprøver, af de indsamlede urter og selvfølgende udleveres der NaturNørd-diplomer når Vildmad-skolen er bestået.

I denne sommerferie er det muligt at deltage i fem forskellige arrangementer i de tre første uger af sommerferien, hvoraf det første allerede har været afholdt. De foregår både på Livø, Rønbjerg og i Uhrehøje Plantage, så det er muligt at lære planter at kende både til lands og vands. 

e-max.it: your social media marketing partner