Gedsted får egen heliport

GEDSTED: heli – hvad for noget?. En Heliport er såmænd en start- og landingsplads for helikopter, ligesom man har det for fly. Men en helikopterlandingsplads er trods alt ikke lige så krævende pladsmæssigt som en flyveplads, men lige så effektiv at komme til og fra ad luftvejen.

Det er derfor at ildsjæle, nemlig Knud Rohde og Doris Lauritzen fik ideen til at lave helikopter landingsplads i Gedsted, nærmere bestemt på stadion ved Gedsted Hallen. 

Knud Rohde har tidligere startet et Helikopter-firma i Bjerringbro og fløjet luftledningsinspektion i 3½ år.

Det er erfaringen fra dengang, der gør, at Knud Rohde har fået ideen til at skaffe en start og landingsplads for en Helikopter i Gedsted, så byen kan blive kendt rundt om i landet. 

En ide som Doris Lauritzen, formand for Gedsted Beboer- og Erhvervsforening straks kunne se ideen i.  

Det er kort og godt en gave til gavn for Gedsted by, som ligger tæt på meget, men langt fra de største byer i landet.    

Det kan være travle erhvervsfolk i Nord – og Midtjylland, der skal nå et møde i en anden del af landet på rekordtid. En lokal helikopter-landingsplads vil bl. a. også åbne mulighed for, at turister og lokale kan blive en oplevelse rigere og se Himmerland fra luften.

Selve helikopterflyvningen står firmaet HeliCompany for, som i alt råder over seks helikoptere, der hurtigt kan få folk fra den ene ende af landet til den anden.

Heliporten indvies på næste onsdag. og selve den officielle indvielse af Gedsted Heliport vil medlem af Folketingets trafikudvalg, Kristian Pihl Lorentzen stå for.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: