Heksen fløj tidligt fra Hesselvang

HVALPSUND: For tredje gang i Friplejehjemmet Hesselvangs korte historie blev der fejret Sankt Hans. Festen holdtes ved middagstid, så alle, der måtte have lyst til en god middagssøvn, både kunne være med til bålfest og samtidig have muligheden for at slappe af på sofaen ovenpå festivitassen. Alt var klappet og klart til endnu en festdag.

Dameklubben havde været i det kreative hjørne og havde skabt en heks, der havde alt, hvad der skal til for at være hekseagtig. Der var selvfølgelig den ægte spidse heksehat og den lange vortede næse, så ingen kunne være i tvivl om, at det var en rigtig heks, der var parat til at flyve til Bloksbjerg

Som sædvanligt havde Hesselvangs personale og det store korps af frivillige hjælpere ydet en stor indsats for at også denne dag kunne blive en god og hyggelig oplevelse for friplejehjemmets mange beboere.  Omkring bordene var der samlet beboere, personale, familiemedlemmer og frivillige – 60 i alt.

Ved Sankt Hans bør der steges pølser på grillen, så grillmestrene var selvfølgelig klar ved den store grill. Der blev stegt massevis af pølser, som senere blev serveret med lækker kold kartoffelsalat. Flere af beboerne havde været med til at kreere en flot frugtdessert til stor nydelse for alle festdeltagerne.

Til en Sankt Hansfest hører sig en båltale. I år blev talen holdt af Anne Christine Benner, der er forholdsvis nytiltrådt sognepræst ved Louns, Alstrup og Strandby sogne.  I sin tale fortalte hun, at hun for flere måneder siden var blevet spurgt om hun ville holde båltalen i år på Hesselvang. Hun sagde straks ja og havde glædet sig meget til det.  Talen tog udgangspunkt i naturen ved midsommer.

Anne Christine Benner sagde bl.a.: – Det er jo min første sommer her på denne egn af Vesthimmerland. Og jeg vil sige, at jeg har fulgt godt med i årstidernes skiften og frydet mig over at se, hvordan sommeren er kommet til Louns halvøen og Hvalpsund. Kun er jeg blevet overrasket over, hvor hurtigt det pludselig er gået! Nu står hyldemor allerede som brud på ny i hvid blomsterdragt, og i vejgrøfterne rundt om står skarer af violette dagpragtstjerner, hvide snerler og heftigrøde hyben, en gave at se på og gratis at plukke for den, der gerne vil samle sig en buket til vasen på køkkenbordet derhjemme.

I sin fortsatte tale funderede Anne Christine Benner over hvordan bålet ved midsommer får os alle til erindre steder, dufte og ansigter vi ikke længe har set, og Sankt Hans-stunder der ligger bag os lige fra barndommen af.

Der var blandt beboerne glæde over den flotte båltale. Og som flere gav udtryk for, så var man så heldig, at båltaleren også er Friplejehjemmets daglige præst.

 


Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: