FARSØ: Her til eftermiddag var der fernisering på en ny særudstilling på Johs. V. Jensen Museet. Og ny skal forstås i flere henseender.

For det første er det moderne kunst med udgangspunkt i Johs. V. Jensens litterære værker og for det andet er det ny kunst særligt fremstillet til denne udstilling af lokale Vesthimmerlandske kunstnere.

Da vi i efteråret spurgte en række lokale kunstnere og de ville bidrage til udstillingen ved at gå på opdagelse i Johs. V. Jensens forfatterskab, fik vi overvældende positive tilbagemeldinger, lød det i lørdags i åbningstalen fra formand for Johs. V. Jensen Museet, Hans Støttrup.

-Det med at lade sig inspirere af Johs. V. formidable ordkraft er ikke en helt ny disciplin. Det er der også andre kunstnere der har gjort. Mest kendt er Fritz Sybergs maleri ”Ved frokosten” efter et digt af Johs. V.

Men det der er nyt ved udstillingen her, er at man på tværs af hundrede år skaber en dialog mellem et klassisk forfatterskab på den ene side og nogle moderne kunstnere på den anden side. Udstillingen er en dialog med Johannes V. Jensens værker, som gør den litterære kulturarv fra den store himmerlænding vedkommende og nærværende ved at bringe forfatterskabet ind i nutiden.

17 lokale kunstnere har taget udfordringen op
Der var 17 kunstnere der tog denne udfordring op og som har kastet sig over opgaven med stor energi og engagement. Og resultatet ser vi her!. Det er en udstilling med mange unikke udtryk inspireret af et forfatterskab der var vildt spændende, kraftfuldt og sanseligt.

Jeg vil gerne sige tak til kunstnerne for deres deltagelse i udstillingen. Også tak for en god spændende proces frem mod udstillingen her. En proces der har været præget af stor åbenhed og vilje til at inspirere hinanden og lade sig inspirere af hinanden.

De 17 lokale kunstnere er Aage Kristiansen, Birthe Kjærsgaard, Dorit Lykke Buus, Erik Sønderby, Gudrun Kjær, Hanne Borregaard Larsen, Hanne Skjold Knudsen, Hanny Abel, Jan Anker Petersen, Karsten Hansen, Lise Dolleris, Mads Nørbæk, Mette Rix, Nadja Adelborg, Peer Poulsen, Sonja Feldt og Trine Bruun Hansen. Oog de har bidraget til udstillingen lige fra akvarelmaleri til keramik og skulpturer. Og fælles for alle kunstværker ligger der en Johs. V. historie bag. Eksempler herpå er Tordenkalven, Kirken i Farsø, Memphis Station og rejsen til Japan men der er også flere portrætter af Johs V.

 

Udstillingen kan ses frem til den 1. september.

e-max.it: your social media marketing partner